KIF's syv mod seks skal løses: GOG kan spille sig i semifinalen onsdag

Frederik Clausen og GOG kan booke semifinalepladsen med point i Kolding. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix 2018

KIF's syv mod seks skal løses: GOG kan spille sig i semifinalen onsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det plejer at være tæt, når GOG møder KIF Kolding København. Men kan fynboerne få bare et point i Kolding onsdag, er en plads i semifinalen hjemme og førstepladsen tæt på.

Håndbold: GOG har onsdag aften mulighed for at spille sig i semifinalen i håndboldligaen, og det er de gamle rivaler fra KIF Kolding København, der vogter billetten. GOG skal bare bruge et point for at sikre sig pladsen, og kommer det i hus, kan holdet også sikre sig førstepladsen i gruppen hjemme mod Nordsjælland Håndbold i næste runde.

Og det bliver sandsynligvis tæt i Kolding, hvis de to holds tre foregående møder i sæsonen er en indikation. Her er det blevet til en sejr til hver i grundspillet og en pointdeling i første møde i gruppespillet. Ingen af opgørene er afgjort med mere end to mål, og lægger man scoren fra de kampe sammen, bliver det således 84-83 til fynboerne.

Cheftræner i GOG, Nicolej Krickau, mener, at resultaterne er udtryk for, at ligaen er meget tæt i år, og at der ikke er langt mellem en andenplads i grundspillet og en sjetteplads.

- De blev trods alt nummer seks, og TTH Holstebro, som vinder pokalen, er nummer fem, så det er generelt tæt. Vores kampe mod KIF i år var meget forskellige. I den første var vi ikke nået langt med vores offensiv, men vi vinder på at dække godt op. I anden kamp, som vi taber, har vi godt styr på dem, inden de skyder deres syv-mod-seks-show i gang og slår os. De er gode til det, og det har har de levet på siden. Og når de stort set ikke spiller andet, så vil det ofte blive marginaler, der afgør kampene, siger han - måske med tanke på det uafgjorte opgør i første runde af gruppespillet, hvor KIF Kolding København havde stort held med at forstyrre GOG's rytme med syv i angrebet.

Situationen i slutspillet
Stillingen i GOG's gruppe:GOG, 7 point

Bjerringbro-Silkeborg 6

KIF Kolding København 3

Nordsjælland Håndbold 1

Bjerringbro-Silkeborg og Nordsjælland har spillet en kamp mere end de andre to. Dermed kan GOG med tre point i holdets sidste tre kampe sikre sig førstepladsen, da placeringen i grundspillet afgør stillingen i tilfælde af pointlighed.

GOG's resterende program er:

25. april: KIF Kolding København - GOG.

2. maj: GOG - Nordsjælland Håndbold.

6. maj: GOG - Bjerringbro - Silkeborg.

Nummer et i gruppen møder nummer to fra den modsatte gruppe. Semifinalen spilles bedst af tre kampe. Det bedst placerede hold i grundspillet har fordel af hjemmebane i en eventuel afgørende tredje kamp.

I den modsatte gruppe er stillingen med tre runder tilbage:

Skjern Håndbold 6

Aalborg Håndbold 5

TTH Holstebro 4

århus Håndbold 0

Kun kig på næste kamp

Men Nicolej Krickau er glad for det, hans mandskab har vist i slutspillet, og han mener, at holdet er ved at være, hvor det skal, og derfor tror han også på de nødvendige point i kampen onsdag.

- Vi har det fornuftigt, og vi føler, at situationen er god. Vi er ved at få Gøran Johannessen og Jon Lindenchrone ind igen, og alle ser ud til at være klar. Jeg er meget tilfredse med det, vi leverede i Silkeborg, og hvis vi spiller kampene på GOG-maner med fuld fart på, så ser vi godt ud, siger han.

Og derfor er der ingen i gult, der tænker på uafgjort.

- Det er ikke den indgang, vi har til det med den situation, vi er i. Og når man er træner i en klub som GOG så går man altid efter at vinde, siger Nicolej Krickau.

Lykkes det GOG at tage sejren, ser muligheden for en førsteplads også god ud. Og lige som man ikke overvejer uafgjort, så ser man heller ikke meget på eventuelle modstandere i den anden gruppe, som føres af Skjern.

- Det kan vi ikke selv kontrollere, og det bliver sidste runde, der afgør den, for den er meget tæt. Vi kan ikke spå om, hvad der giver bedst mening. Vil gerne slå Skjern på et tidspunkt, men det er klart, at vi også gerne vil have hjemmebanefordel i semifinalen. Men vi fokuserer bare på at vinde, siger Nicolej Krickau.

Kampen i Kolding begynder klokken 18.30 og vises på TV2 Sport.

KIF's syv mod seks skal løses: GOG kan spille sig i semifinalen onsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce