Med vandet dryppende ned over kinderne i svømmeanlægget National Aquatics Center i Beijing kunne den danske svømmer Julie Hjorth-Hansen mandag glæde sig over, at hun fik fuld valuta for sin OL-satsning.
Ved svømmekonkurrencerne i Beijing skulle 24-årige Julie Hjorth-Hansen også have deltaget i både 400-meter medley og 200-meter fri, men valgte at satse udelukkende på favoritdisciplinen 200-meter medley.

Og det skulle vise sig at være en glimrende beslutning. For i sit indledende heat slog hun sin egen nordiske rekord med præcis 80 hundrededele af et sekund i tiden 2.11,99 minutter og kvalificerede sig samtidig til semifinalerne.

- Jeg havde fornemmelsen af, at jeg havde rigtig meget fart i kroppen, og at 200-meteren lå bedre til mig på nuværende tidspunkt. Så jeg er rigtig glad for den satsning, jeg tog, sagde Julie Hjorth-Hansen efterfølgende.

I sit heat blev danskeren kun slået af den amerikanske supersvømmer Natalie Coughlin, der høstede hele fem guldmedaljer ved OL i Athen for fire år siden. Og da alle fem indledende heat var forbi, kunne Julie Hjorth-Hansen yderligere bryste sig af at være indehaver af femtehurtigste tid af samtlige svømmere. Dermed tyder meget på, at Julie Hjorth-Hansen formår at komme i finalen, når hun tidligt tirsdag morgen dansk tid skal i aktion på distancen igen.

- Det er helt sikkert realistisk, hvis jeg kan holde niveau i morgen tidlig, vurderede svømmeren selv.

Tidligere mandag var også Louise Jansen i det olympiske bassin, hvor hun deltog i 200-meter fri. Her blev det til en ny personlig rekord i tiden 2.01,30 minutter, som dog ikke var nok til at gå videre.

Men den danske svømmer var fint tilfreds med sin egen præstation og glædede sig over oplevelsen i Beijings store svømmearena.
- Det var fedt at komme ind og kigge op, hvor der bare var sort af mennesker. Det er helt vildt motiverende, sagde Louise Jansen.