Julie Hjorths satsning gav pote

Julie Hjort-Hansen svømmede mandag en andenplads hjem i sit indledende heat i 200-meter medley. Tiden blev 2.11,99 minutter - og det er ny nordisk rekord og ganske givet nok til at komme videre til semifinalen.
Foto: DAVID J. PHILLIP/AP

Julie Hjorths satsning gav pote

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med vandet dryppende ned over kinderne i svømmeanlægget National Aquatics Center i Beijing kunne den danske svømmer Julie Hjorth-Hansen mandag glæde sig over, at hun fik fuld valuta for sin OL-satsning.

Ved svømmekonkurrencerne i Beijing skulle 24-årige Julie Hjorth-Hansen også have deltaget i både 400-meter medley og 200-meter fri, men valgte at satse udelukkende på favoritdisciplinen 200-meter medley.

Og det skulle vise sig at være en glimrende beslutning. For i sit indledende heat slog hun sin egen nordiske rekord med præcis 80 hundrededele af et sekund i tiden 2.11,99 minutter og kvalificerede sig samtidig til semifinalerne.

- Jeg havde fornemmelsen af, at jeg havde rigtig meget fart i kroppen, og at 200-meteren lå bedre til mig på nuværende tidspunkt. Så jeg er rigtig glad for den satsning, jeg tog, sagde Julie Hjorth-Hansen efterfølgende.

I sit heat blev danskeren kun slået af den amerikanske supersvømmer Natalie Coughlin, der høstede hele fem guldmedaljer ved OL i Athen for fire år siden. Og da alle fem indledende heat var forbi, kunne Julie Hjorth-Hansen yderligere bryste sig af at være indehaver af femtehurtigste tid af samtlige svømmere. Dermed tyder meget på, at Julie Hjorth-Hansen formår at komme i finalen, når hun tidligt tirsdag morgen dansk tid skal i aktion på distancen igen.

- Det er helt sikkert realistisk, hvis jeg kan holde niveau i morgen tidlig, vurderede svømmeren selv.

Tidligere mandag var også Louise Jansen i det olympiske bassin, hvor hun deltog i 200-meter fri. Her blev det til en ny personlig rekord i tiden 2.01,30 minutter, som dog ikke var nok til at gå videre.

Men den danske svømmer var fint tilfreds med sin egen præstation og glædede sig over oplevelsen i Beijings store svømmearena.
- Det var fedt at komme ind og kigge op, hvor der bare var sort af mennesker. Det er helt vildt motiverende, sagde Louise Jansen.

Julie Hjorths satsning gav pote

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce