Julestævnet ryster slagene af sig

Mads Hansen fra Olympia var ellevild efter sejren over Herlevs Jamal Komsi. FOTO: Birgitte Carol Heiberg

Julestævnet ryster slagene af sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Olympia-matchmaker Helal El-Abed erkendte, at han var kommet på hårdt arbejde, men anden halvdel af stævnet i Bolbro var brugbart

BOKSNING: Et par overrislede men stærke boksekendere kom luskende hen til Deres udsendte i pausen og spurgte 'om det ikke var tyndere, end det plejer at være".

Det årlige traditionsrige julestævne i Bolbro er helt givet under pres fra tidens tand, der gnaver i den ædle forsvarskunst, fordi der er andre og mindre teknisk udfordrende måder at få afløb for testoteron-overskuddet på end lige i handskesporten.

Men sporten har langt fra mistet det politisk ukorrekte og det gælder stadig nummerpigerne, der dog denne gang kom til at virke umærkeligt mere klædelige ved også at optræde i bare fødder. Måske var de højhælede smidt i containeren efter pres fra køns-debattører eller også var det bare teknisk uoverkommeligt at gå i så høje sko gennem tovene og ud på en kanvas.

Olympias matchmaker Helal El-Abed, der i det daglige også skal passe sit autoværksted, erkendte efter stævnet anden juledag, at det havde været en hård jul.

- Anden halvdel af stævnet var bedre end første. Men vi vil jo gerne vise ansigtet og manifestere stævnet over for byen, men må også erkende, at det bliver sværere og sværere hele tiden. Skanningsreglerne gør, at mange ikke vil gå i ringen, fordi de skal betale de 1500 kroner en skanning koster for måske bare tre-fire kampe, men det ændrer sig heldigvis fra 1. januar. Giv mig et år eller to mere, så er vi oppe på fulde omdrejninger igen. Men alligevel var stævnet jo godt besøgt, selv om vi ikke har brugt alverden på annoncering, forklarede El-Abed.

Det trykte stævneprogram var også sparet væk til fordel for en kampliste, som ikke helt holdt stik.

- I forgårs fik jeg tre afbud og natten til stævnet endnu et. Jeg måtte overtale Mohammed Abo Sakan fra Vejle til at stille op alligevel, selv om han var syg.

Sakan måtte dog opgive, selv om han blot var med i en af i alt tre opvisningskampe. Her fik Mathias Uth fra Aabenraa ellers at vide, at man ikke skulle slå hårdt, fordi matchningen var hård. Det blev glemt, men Sakan vred over på anklen i sit fald og var ude af stand til at fortsætte.

Flammende fight

Men selv om første halvdel var tynd, så kom der kødboller på suppen efter pausen.

Mads Hansen med tilnavnet "Flameboy" er en slags reinkarnation af klublegenden Finn Fahnøe og går bare fremad hele tiden. I en meget tæt match lykkedes det for fynboen at vinde 3-2 over Herlevs tidligere danske DM-sølvvinder Jamal Komsi. Komsi havde en mere tilbagelænet og teknisk stil, men var et par gange ved at blive tromlet over af Olympias flammende ild.

- Jamal er en meget mere erfaren bokser end mig med 15 kampe mere i startbogen, og jeg tænker altid på at gå fremad. Det var en tæt kamp, sagde formstærke Mads Hansen bagefter og var opgøret foregået i Herlev var resultatet måske blevet modsat.

De cirka 400 tilskuere blev tændt af den match, selv om også Olympia-debutanten Mikkel Iversen tvang Esbjergs Oliver Kramer til at opgive i tredje omgang i 75 kiloklassen efter en bemærkelsesværdig helstøbt indsats.

Der var store forventninger til Rasmus Christensen i 69 kilo, men trods en fornuftig start var han kommet i menneskehænder hos svenske Billy Liljeqvist, der havde mange ting på repertoiret. Da Gøteborg-bokseren første gang slog to dybe stød til leveren, var det som om, at ilten og blodet forsvandt fra Olympia-talentet.

Der kom flere tunge slag til krop og kadaver i anden omgang og så stoppede kampleder Jim Frandsen matchen til svenskerens fordel, mens Olympia-formanden Mohammed Ali råbte "nej" i ringhjørnet. Sport Fyn var dog enig i, at svenskeren var ved at afmontere Rasmus Christensenog det nok var til alles bedste at stoppe her.

- Den skal jeg have set på video. De var på forhånd et godt match og jeg er overbevist om, at den var gået alle tre omgange, mente matchmaker Helal El-Abed, selv om svenskeren fremstod som stævnets klart bedste bokser.

Yvonne svigtede ikke

Til tonerne af Asynjes Viking Party Polka svang 36-årige Yvonne Bæk Rasmussen sig i ringen med pirattørklædet stramt bundet og var helt spændt op til den store nordiske fight med Zabrina Holmstrøm, der er nordisk mester i 75 kilo. Hun vejede 72 mod Yvonne Bæk Rasmussens 66 kilo, men gæsten fra hinsidan nåede aldrig for alvor at reagere på den fynske landmands hurtige kombinationer.

- Jeg var lidt nervøs, for jeg har kun trænet tre uger siden min langvarige sygdom. Men der var Helal El-Abed super i ringhjørnet, for han ved nøjagtig, hvad jeg tænker oppe i ringen. Jeg var frisk nok i tredje omgang men ikke helt så frisk i hovedet til at gøre de rigtige ting, sagde den danske landsholdsbokser og kommende EM-deltager efter mødet med svenskeren.

Også hun gav sin gamle klub Olympia en hjælpende hånd, selv om hun er flyttet til Herlev. Hun var med til at sørge for musik og lysshow og andre ting til folkene i Adamsgade, hvor der med tabet af Anders Hugger Nielsen plus Mikkel Nielsens overgang til prof-boksningen og Rie Ahm Huggers farvel til klubben er mistet meget know-how.

Fra 1. januar lempes reglerne i boksesporten, så der ikke er stramme krav om boksernes alder, når de skal matches og også skanningsreglerne bliver mere lempelige.

- Jeg havde fem Olympia-boksere, som jeg ikke kunne få i ringen, erkendte martchmaker Helal-El Abed, der tog slagene til sig få dage før Olympias 100 års jubilæumsår bliver skudt i gang med raketter og bordbomber over det fynske land.

Julestævnet ryster slagene af sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce