Jublende Sandra Toft: Jeg havde sagt, at jeg nok skulle nappe det straffekast

Det var ikke svært at forstå, hvor Sandra Toft havde det store smil på læben efter fredagens gys og sejr på 30-29 over Sverige. Toft reddede et straffekast efter tid, og så er EM-slutrunden da ligesom i gang. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Jublende Sandra Toft: Jeg havde sagt, at jeg nok skulle nappe det straffekast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den rutinerede keeper spillede ikke nogen stor landskamp, men hun var i den grad på pletten, da det var allermest påkrævet. Og så er alt andet sådan set bedøvende ligegyldigt.

NANTES: - Jeg havde sagt til Althea (Reinhardt, red.), at hvis de fik et straffe mere, og Hagman (Nathalie, red.) skulle skyde, ville jeg gå ind og redde den.

Og Sandra Toft holdt sit ord og blev Danmarks helt store helt, da Sveriges Hagman brændte straffe efter tid, og dermed vandt Danmark med 30-29.

- Hun kender mig, og jeg kender hende, men denne gang var det til min fordel. Hun plejer at skyde et straffe i hver kamp, hvor hun skyder blødt henover hovedet på keeperen. Og det havde hun endnu ikke gjort, så jeg havde en god fornemmelse, sagde en meget glad og lettet Sandra Toft, der rangerer afslutningen som en af de mest gyseragtige i den efterhånden lange landsholdskarriere.

- Og det betyder bare så meget for os at komme godt i gang. Det er godt for det hele.

Også Trine Østergaard, der spillede sin landskamp nummer 100, var et stort smil efterfølgende.

- Der når bare at ske så mange ting til allersidst. Jeg tror, at der er seks-syv sekunder tilbage, da jeg får scoret til 30-29. Vi spiller syv mod seks, og planen var at jeg skulle være løbet ud. Det var så bare lidt svært, når jeg også afsluttede. Heldigvis gik det godt alligevel. Det er enorm lettelse - og det var bare fantastisk at se Sandra (Toft, red.) tage det straffekast.

Mette Tranborg blev valgt til kampens spiller. Det var helt fortjent. Hun tog stort ansvar i begge ender af banen og endte som dansk topscorer med syv mål, men også en spiller som Anne Mette Hansen fik skruet gevaldigt op for kvaliteten, da der var allermest brug for det i den afsindigt nervepirrende slutfase.

- Jeg blev jo nødt til at stoppe bolden med foden til allersidst, ellers tror jeg, at den var trillet i mål. Det kostede et rødt kort, men mon ikke jeg overlever, sagde Györ-spilleren med et stort vindersmil på læben.

Fint angrebsspil

Der har været talt meget om det danske angrebsspil op til slutrunden, men det fungerede næsten til topkarakter mod Sverige. Når man scorer 30 mål i en kamp, er det i hvert fald ikke helt skidt.

- Det så godt ud, og nu er vi i gang. Det er en fornøjelse, men vi har stadig et par svære kampe i puljen (mod Polen og Serbien, red.), men denne her sejr giver bare så meget energi.

Hos Sverige var humøret i bund. Og det forstod man jo sådan set godt, men Isabelle Gulldén mente nu ikke, at man kunne sige noget til den danske sejr.

- Det var de helt små marginaler, og ingen bebrejder Hagman noget. Den slags sker. Jeg synes, at vi var bedst i første halvleg, mens Danmark var bedst efterfølgende. I anden halvleg var vi konstant bagefter og skulle jagte, men lad os da bare aftale, at både Danmark og os kommer til mellemrunden med så mange point som muligt.

Dermed fik Danmark taget en kærkommen revanche for nederlaget i VM-kvartfinalen i Tyskland i fjor. Og det var tiltrængt, mente Trine Østergaard.

- Hele dagen har jeg kunnet mærke, at alle var ekstremt opsatte - og heldigvis lykkedes vores mission. Det er vildt dejligt.

Jublende Sandra Toft: Jeg havde sagt, at jeg nok skulle nappe det straffekast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce