Joachim B. Olsen er ude med en alvorlig diskusprolaps. Han blev opereret i går og udskrevet i dag, men forude venter et intensivt genoptræningsforløb.
Kuglestøderen Joachim B. Olsen blev i går opereret for en alvorlig diskusprolaps. Han ønsker ikke at træffe en endegyldig beslutning om karrierens videre forløb på nuværende tidspunkt, lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Atletik Forbund.

Han pådrog sig skaden i den nederste del af ryggen den 13. april i forbindelse med tung styrketræning. Han fik pludselig et kraftigt smæld i lænden, og om aftenen fik han problemer med højre fod - noget som ikke forsvandt, trods behandling ved en fysioterapeut.

- Da der ikke var effekt af fysioterapi, blev han indlagt akut på Neurokirurgisk afdeling på Århus Sygehus i går på grund af lammelsen i foden og blev samme dag opereret og fik fjernet den store prolaps. Efter operationen er lammelsen i foden aftaget, og han blev udskrevet i dag. Der forestår nu et intensivt genoptræningsforløb, udtaler overlæge Peter Duel, Neurokirurgisk afdeling Århus Sygehus.

Selvom rekonvalescens-perioden forventes at blive kort, er det en særdeles skidt indledning på sæsonen, som er afgørende i danskerens forsøg på at kæmpe sig tilbage til verdenseliten. Han har tidligere udtalt, at hans fremtid inden for elitesport afhænger meget af evnen til at undgå skader.