Fodboldspilleren Jesper Grønkjær stopper karrieren hos FC København efter søndagens hjemmekamp mod AaB.
Fodboldspilleren Jesper Grønkjær stopper karrieren hos FC København. Sidste sommer stoppede han også på landsholdet efter VM-slutrunden i Sydafrika.

- Efter grundige overvejelser er jeg nået frem til beslutningen om at indstille min fodboldkarriere på topplan efter søndagens superligakamp mod AaB.

- Jeg stopper med lysten og glæden intakt, som har været min drivkraft gennem alle årene - dette har været vigtigt for mig, siger Jesper Grønkjær til klubbens hjemmeside.

33-årige Jesper Grønkjær skiftede til FC København fra tyske Stuttgart i sommeren 2006 og har i de seneste fem sæsoner været en af Superligaens store profiler.

- Jeg er og har været umådelig glad for min tid i FC København, og jeg er stolt over at have fået muligheden for at vende hjem til en klub, som inderligt ønskede at indtræde på den internationale scene, og som gjorde det.

- Rejsen med FC København har været eventyrlig, og jeg har fået oplevelser, der er printet ind i min hukommelse, siger Jesper Grønkjær.

I slutningen af sin karriere var Grønkjær plaget af en knæskade, men i denne sæson har han stort set været skadesfri hele sæsonen.

Grønkjær har i hele denne sæson været i tvivl om, hvorvidt han skulle fortsætte sin fodboldkarriere. Han ville træffe beslutningen i maj, hvilket han akkurat nåede at gøre.

Kantspilleren kan se tilbage på en sæson som stamspiller hos FC København, der står som den bedste i klubbens historie. FCK nåede som det første danske hold nogensinde frem til 1/8-finalerne i Champions League.

Derudover vandt FCK det danske mesterskab historisk tidligt med syv spillerunder tilbage af sæsonen. Allerede i efteråret var spændingen i ligaen nærmest forbi.

FCK har med tilknytningen af Johan Absalonsen i januar allerede hentet en potentiel afløser ind for Grønkjær, og klubben råder også over kantspillere som Martin Vingaard og Christian Bolaños.

Mere om emnet

Se alle

Carsten V. Jensen: Grønkjær har løftet FCK