Jens Voigt lugter blod


Jens Voigt lugter blod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DANMARK RUNDT: Team CSC's tysker er favorit efter afbud fra Erik Zabel
CYKLING: Med fremragende Tour de France-form i benene og OL i søgelyset bliver Jens Voigt af mange udråbt som den store favorit til årets Danmark Rundt, der i dag sættes i gang i Aabenraa.

Og med det sene afbud i går fra Erik Zabel er Vogts chancer bestemt ikke blevet ringere.

Men en Stuart O'Grady i storform bliver en hård modstander i den 14. udgave af løbet, som tit lidt tilfældigt afgøres på de første etaper. Derfor handler det fra starten af de 877 kilometer fra Aabenraa over Esbjerg, Århus og Odense til afslutningen på Frederiksberg Allé i København om at sidde med forrest i feltet, for her er det ikke usædvanligt, at der er muligheder for nogle af feltets outsidere.

Det er CSC-rytteren Brian Vandborg, der i Danmark Rundt kører for det danske landshold, meget opmærksom på. Også fordi han på hjemmebanen vil bevise, at det var en fejl, at han ikke blev udtaget til De Olympiske Lege.

- Jeg forventer, at en stor gruppe på omkring 30 mand kommer af sted på en af de første etaper, så derfor gælder det for mig om at sidde med fremme hele tiden, siger Vandborg, der har fået frie tøjler til at køre sin chance.

- Jeg kommer selvfølgelig ikke til at køre direkte mod CSC, men jeg vil forfølge min chance. Og hvis jeg kommer med i det afgørende udbrud, giver enkeltstarten mig gode muligheder for en god placering, siger Brian Vandborg.

Den unge danske rytter skal alligevel ikke bekymre sig om verdensetteren Erik Zabel fra T-Mobile. Mandag meddelte det tyske mandskab, at Zabel ikke som annonceret kører Danmark Rundt. Desuden magter T-Mobil, der vandt holdkonkurrencen i Tour de France, end ikke at stille med fuldt hold. Kun seks ryttere tropper op i stedet for otte som de andre mandskaber.

For dårligt

- Det er manglende respekt for løbet. Det kan de simpelthen ikke være bekendt. Vi tilbød dem, at de kunne vælge at blive hjemme, men vi er blevet enige om, at de i stedet kører for det halve af de oprindelige startpenge, siger løbsdirektør for Danmark Rundt, Jesper Worre.

Han kunne dog glæde sig over, at danske Claus Michael Møller er klar til at køre løbet, efter at han har stået som reserve på Alessios hold.

Skal man indtage det øverste trin på podiet i København, skal man være opmærksom på den kraftige vind, der kan blive afgørende på første etape mod Esbjerg. Man skal også tage sig i agt for sidste halvdel af etapen til Århus, hvor feltet formentlig vil blive splittet i småstykker. Afslutningen af tredje etape byder på en 800 meters stigning, hvoraf de første 300 meter har en frygtindgydende stigningsprocent på 21 procent, og den skal man bestemt tage alvorligt. Og så skal man kunne fyre 12 hurtige kilometer af på enkeltstarten i Fredericia. At Jens Voigt kan det, er ingen af feltet øvrige 127 ryttere i tvivl om, men alligevel vil CSC-bossen Bjarne Riis ikke løfte sløret for holdets taktik.

- Jeg kan bare sige, at alle etaper er afgørende, og at det derfor gælder om at være skarp fra start til mål. Vi har tre-fire ryttere, der kan vinde, men om Voigt er en af dem, må du selv afgøre, siger Bjarne Riis, der selv vandt løbet, da det efter seks års pause blev genoptaget i 1995.

En af Voigts værste konkurrenter bliver formentlig den australske Cofidis-sprinter Stuart O'Grady, der ud over en etapesejr i årets Tour de France søndag viste den øjeblikkelige topform ved at komme først over stregen i World Cup-løbet HEW Cyclassics Cup i Hamburg. Men CSC, for hvem turen rundt i Danmark naturligvis har høj prioritet, stiller til start i Aabenraa med et stærkt hold, der har alle muligheder for at rette op på sidste års skuffende udgave af Danmark Rundt, som gav nul etapesejre og en samlet niendeplads til Julian Dean. Jens Voigt får blandt andet hjælp af nordmanden Kurt-Asle Arvesen, Frank Høj, Lars Michaelsen, Fabrizio Guidi og landsmanden Jörg Jaksche, der trods en skulderskade i sidste uge har meldt sig klar.

Jens Voigt lugter blod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce