Jeg vil vædde med...


Jeg vil vædde med...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blandt de allerbedste kørere i Grand Prix-feltet er der et stærkt element af tilfældighed, når de i et heat konkurrerer om placeringerne fra ét til fire. Tag nu for eksempel finaleheatet lørdag aften ved det danske Grand Prix i Parken med deltagelse af fire af feltets absolutte topnavne - verdensmester Nicki Pedersen, Hans Andersen, Tomasz Gollob og Jason Crump. Hver enkelt af disse fire kørere har det, der skal til for at vinde sådan finale. Så meget afhænger lige af dagsformen samt af slaggerens kvalitet foran ens startgate - og banens beskaffenhed i de angrebslinier, den enkelte kører vælger i et splitsekund.

Nu trak polske Tomasz Gollob det længste strå i Parken, men lur mig, om det ikke havde været den senere to'er, Nicki Pedersen, der havde stået øverst på skamlen i den danske nationalarena, hvis han ikke lige i udgangen af første sving - og i spidsen for feltet - havde ramt noget jord og i et kort øjeblik var ved at miste kontrollen over sin maskine.

Det er til gengæld ingen tilfældighed, at Nicki Pedersen lørdag aften kørte sig op på 17 semifinaler i træk i Grand Prix-serien (en tangering af australske Jason Crumps rekord). Det er ingen tilfældighed, at Nicki Pedersen har stået på skamlen i samtlige fire første Grand Prixer i 2008-sæsonen. Og det er ingen tilfældighed, at Nicki Pedersen bliver ved med at udbygge sit forspring i den samlede VM-stilling - nu med 11 point ned til nummer to, netop polske Tomasz Gollob.

Den danske verdensmester er - uden konkurrence - den bedste kører i Grand Prix-feltet for øjeblikket. Den stabilitet på et konstant ekstremt højt niveau, Nicki Pedersen har vist hele sæsonen, kendetegner en yderst seriøs idrætsmand med en nærmest videnskabelig perfekt tilrettelæggelse af sit forarbejde til sæsonen. Også i Parken lørdag aften var den fynske verdensmester set over hele aftenen den ubetinget bedste kører - med en stribe fantastiske starter og forbikørsler... At han så sluttede nummer to i stedet for nummer ét i et tæt finaleheat - ja, det var altså "bare" lidt af en tilfældighed.

Jeg vil godt sætte en god sum penge på, at kun en alvorlig skade, der holder Nicki Pedersen ude af flere Grand Prix'er - eller en form for vild turbulens omkring sit professionelle team, der skulle ødelægge verdensmesterens fokus, der vil kunne forhindre Nicki Pedersen i at hente sit tredje verdensmesterskab.

Jeg kan simpelthen ikke se, hvem i feltet, der reelt vil kunne udkonkurrere den fysisk og psykisk toptrimmede fynske verdensmester over et stræk på 11 Grand Prix'er - lagt mellem udmarvende løb i de europæiske ligaer.

Dermed være dog ikke sagt, at der dybt inde i den ærekære fynbo ikke stikker en vis irritation over, at han i denne sæson endnu ikke er kommet øverst på skamlen... Og at to af pladserne i den Super Prix-finale, der skal køres i tyske Gelsenkirchen, nu er optaget.

Men mest irriteret er han nok over, at journalisterne bliver ved med at spørge til det!

Jeg vil vædde med...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce