Jeg kommer til at savne Rikke

Pearl Van Der Wissel mener nærmest, det er uforsvarligt, at hun har fået så meget spilletid i GOG.
Foto: Kim Rune

Jeg kommer til at savne Rikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FREMTID: Stjernefrøet Pearl Van der Wissel efterlyser forstærkninger til GOG

HÅNDBOLD: Det er en usædvanlig erfaren 19-årig, der for tiden sprinter rundt og fordeler sol og vind lige i GOG's angrebsspil.

Pearl Van der Wissel debuterede på det hollandske landshold allerede som 15-årig, og hun nærmer sig hastigt de 75 kampe for Oranje.

Alligevel tøver hun ikke med følgende postulat:

- Jeg har fået alt for meget spilletid i GOG denne sæson.

Forklaring følger.

Pearl Van der Wissel spillede sin første VM-slutrunde i Norge for godt fire år siden, og hun er langsomt blevet sluset ind på GOG-holdet siden skiftet til Danmark i 2002. Først spillede hun det meste af sidste sæson som højre fløj. I år er hun stille og roligt krøbet ind mod midten på favoritpladsen som playmaker.

- For mig personligt har det været en god sæson. Jeg er blevet min skulderskade kvit, og det er måske derfor, mine skud virker bedre. Samtidig har jeg fået lov at spille og udvikle mig meget på grund af de skader, vi har haft hos Ditte Andersen og Winnie Mølgaard. Men for GOG har det ikke været nogen god sæson, og der skal ske noget i klubben før næste sæson. For i en liga som den danske, skal en 20-årig ikke have så meget spilletid, som jeg har fået. Vi må have fat i nogle bedre spillere, for klubber som Viborg og Slagelse køber jo ind hele tiden, siger Pearl Van der Wissel.

Hun beklager især Rikke Hørlykkes forestående klubskifte til Slagelse.

- Jeg har lært utroligt meget af hende. Vi er næsten samme spilletype og bruger de samme måder at åbne et forsvar på med hurtighed og gennembrud. Jeg kommer virkelig til at savne Rikke, siger hollænderen.

Den megen spilletid har gjort sit til at skubbe Van der Wissel frem mod det endelige gennembrud. Hendes selvtillid er vokset, og hun viser momentvis ting, der i en stabil udgave vil gøre hende til verdensklassespiller.

- Hun har meget erfaring allerede, men hendes tid ligger foran hende. De næste par år bliver store for hendes vedkommende. Hun mangler lidt muskler, men de vil komme, siger GOG-træner Bert Bouwer, der har haft Wissel som spiller otte år i Holland.

Pearl Van der Wissel har været glad for skiftet til GOG og dansk håndbold.

- Alt er så stort i Danmark. Der er mange tilskuere og rigtig mange gode spillere. Og så begyndte jeg med et år på idrætsskolerne i Oure. Det var rigtigt sjovt. Og selv om der har været meget håndbold de seneste år, så savner jeg spillet, så snart jeg har holdt en uges pause, siger hun.

Lige nu venter hun på, at GOG skal finde et job til hende, så hun har noget at tage sig til udover håndbolden. Og så forventer hun at begynde et hjemmestudie i løbet af kort tid.

Men håndboldfremtiden ligger hende meget på sinde. Wissel har kontrakt med GOG for en sæson mere, og spændingen om, hvordan holdet ser ud efter sommerferien er stor.

Også på landsholdet, der lige som Pearl Van der Wissel venter på det store gennembrud.

- Jeg har masser af lyst til at spille med. Men jeg forventer ikke noget mere. Man bliver bare så skuffet, siger hun.

Jeg kommer til at savne Rikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce