Jacob Fuglsang i gult før søndagens etape i Post Danmark


Jacob Fuglsang i gult før søndagens etape i Post Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Matti Breschel mistede den gule trøje på dramafyldt enkeltstart i Kerteminde lørdag aften.

CYKLING: Matti Breschel mistede den gule førertrøje til aften, da enkeltstarten suste af sted i Kerteminde og omegn i Post Danmark Rundt.

Enkeltstarten blev vundet af Gustav Larsson fra Team CSC/Saxo Bank, efterfulgt af Steven Cummings og overraskelsen Michael Blaudzun.

Solstrålehistorien var Jacob Fuglsangs fjerdeplads, som betyder, at han overtager den gule førertrøje før søndagens afgørelse i det sjællandske.

Fuglsang fører nu samlet med ni sekunder foran Gustav Larsson, der igen kun har to sekunder ned til Tom Stamsnijder.

Breschel viste igen, at enkeltstarten ikke just var hans livret.

Speaker Hans Otto Bisgaard gjaldede, så det formentlig kunne høres helt over til de falske grever på Romsø, og i tusindvis af turister, godtfolk og honoratiores lod sig tydeligvis rive med på denne sensommer-aften.

Det komplicerede selvsagt hele den logistiske øvelse, at Kerteminde fejrede sin havnefest, og masser af uforberedte bilister måtte ud på lange omveje mellem Måle og Kølstrup i jagt på en parkeringsplads, inden de skulle sjoske hen til positionerne ved start og mål.

Målet var på Hindsholmvej, og ganske passende få meter fra en vis Europamestertræner Richard Møller Nielsens villa, hvor man som bekendt godt ved, at med list og lempe kan selv en dværg fælde en kæmpe.

- Nogen ka’ det, nogen ka’ det ikke, nogen elsker, andre hader det, lød en af Bisgaards visdomsperler, mens han kastede sig ud i den uendelige talestrøm, mens alle ventede på de sidste sluttider.

Tidligere på dagen havde Matti Breschel bragt sig i en gunstig position, da han på etapen med opløbet på odenseanske Sejerskovvej havde lagt fire sekunder til det samlede forspring på forspringet.

Og ved starten fik Breschel hjælp og råd af en rutineret herre som Rolf Sørensen, og der var masser af klapsalver og verbal støtte fra publikum bag banderne i de trange stræder i Kerteminde.

Cykelsporten har åbenbart overtaget håndboldsportens dille med evigt larmende klappølser, og de blev flittigt brugt, da afgørelsen nærmede sig.

Først kørte gode, gamle Michael Blaudzun i mål med en relativ kanontid i denne hans sidste sæson. Blaudzun har trænet ekstra for at få en flot placering i netop dette løb.

Dramaet kom, da Breschel nærmede sig målet.

Speakeren talte ned med de sekunder, som Breschel manglede for at fastholde den gule førertrøje.

Men galt gik det.

- Der røg den gule trøje, råbte speakeren nærmest desperat, og det var nærmest, som en ubuden gæst prikkede hul på festballonen, og der gik ikke mange sekunder, før fortovene ved opløbet var tømt for tilskuere, der igen kunne koncentrere sig om sommerlandets øvrige glæder.

Og hurtigt efter klokken 21 blev vinderne og trøjerne hyldet.

- Intet var evigt, heller ikke en optræden på præmiepodiet, skreg Bisgaard, så han selv kløjs en anelse i det. Og det var så det, da præmiepigerne fra Opel, Mie og Nadia, medbringende en erhvervspraktikant, fik første parket på podiet under præmieoverrækkelsen.

- Det er nu det gælder, det er nu det er vigtigt, sagde speakeren, da Fuglsang blev hyldet. Få dage før han rejser til OL i Beijing som mountainbike-rytter.

Jacob Fuglsang i gult før søndagens etape i Post Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce