Italienske skuldertræk

Se billedgalleri
Der er nerver på i den italienske lejr før fredagens kamp mod Rumænien på Letzigrund Stadion i Zürich. Italienernes træner Roberto Donadoni er under stort pres efter 0-3-nederlaget til Holland, og de "azurblå" vil være bange for, at der bliver smidt tomater efter dem, hvis de vender hjem til lufthavnene i Milano og Rom inden EM-kvartfinalerne. En verdensmester lader sig ikke ydmyge i en EM-turnering. Og slet ikke italienere, selv om tabet af anfører Fabio Cannavaro er mærkbart.

Italienske skuldertræk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Men italienernes træner Roberto Donadoni hiver Alessandro del Piero frem til skæbneopgør mod Rumænien

FODBOLD: Et par ældre reportere har hevet ham lidt til side for måske at få et par brokker, der kan tolkes som ord, som kan fylde seks-spaltede rubrikker i sportsaviserne i Torino, Milano eller Rom.

I gamle dage var han torden-foden fra Cagliari på Sardinien, selv om han var født lombarder fra Varese.

63-årige Luigi Riva kan dog som alle italienere mestre det dér svar, som ikke ligger i munden, men i kroppen:

Skuldertrækket.

Nu er han med i manager-teamet for "de Azur-blå", der denne smukke aften på Letzigrund Stadion i Zürich træner så langt væk fra fotografernes linser, at de skal være meterlange for at fange Andrea Pirlo og Co. spille håndbold med hinanden.
Fabio Grosso scorer under træningen på Letzigrund Stadion, hvor italienerne trænede så langt væk fra fotografernes linser som muligt.
Fabio Grosso scorer under træningen på Letzigrund Stadion, hvor italienerne trænede så langt væk fra fotografernes linser som muligt.
Foto: yilmaz polat

H, K og S på kinesisk

I stedet bruger reporterne tiden til at lave stand ups med hinanden, så de kan sendes hjem som stor kunst til Stockholm, Lissabon, Prag og Odense.

Senere ankommer træner Roberto Donadoni 13 minutter for sent til pressemødet, hvor en kvindelig kinesisk reporter skriver på et tastatur med almindelige bogstaver som H, K eller S - alligevel kommer der kinesiske skrifttegn på hendes skærm.

Dette sælsomme fænomen glemmer Deres udsendte for en stund, da Donadoni pludselig fra podiet siger, at Alessandro del Piero og hans bastante Juve-kammerat Giorgio Chiellini kommer til at spille mod Rumænien.

- Du plejer da aldrig at give holdopstillingen. Hvorfor bryder du nu med dine principper?

- Jeg har ikke givet holdopstillingen. Jeg har sagt, at nogen kommer til at spille. Ingen af de 23 spillere skal vide noget, for det kommer der ikke noget godt ud af. Jeg vil ikke forskelsbehandle spillere. Men der vil komme tre-fire udskiftninger, for der er spillere, som er længere om at restituere end andre, svarer Roberto Donadoni.

Han sidder afslappet dér i sin kridhvide Puma t-shirt, der er den italienske udebanetrøje, og de grånende tindinger og lynende brune øje virker rolige efter mange år i branchen.
EM 2008. Schweiz-Tyrkiet. Billeder fra Zurich
EM 2008. Schweiz-Tyrkiet. Billeder fra Zurich
Foto: yilmaz polat

- Vrede sjkal styres

Donadoni skal tage stilling til, om han er vred over den offentlige kritik efter blamagen mod Holland.

- Spillerne skal være vrede, men vrede skal styres og give øget fokusering på opgaven, tilføjer han, inden en haglbyge af spørgsmål om hans egen job-situation styrter ned over ham.

- Det er en del af mit job. Jeg frygter ikke noget. Jeg spekulerer ikke på mig selv. Min person er ikke vigtig. Det er kun Italien, der er vigtig. Det er kun holdet, der er vigtigt.

- Frygt er ikke en negativ ting. At frygte er noget menneskeligt, som adskiller os fra robotterne. Jeg taler om sund frygt og ikke den, som gør det umuligt for spillerne at flytte sig på banen.

Donadoni bliver spurgt om, hvorfor han lukkede træningen efter 20 minutter, når spillerne ikke kan se ud fra træningen, om de er med - som Donadoni postulerede tidligere på pressemødet.

- Vi lavede ikke noget, som spioner kunne få noget ud af. Vi lukkede træningen for, at spillerne kunne føle sig lidt mere afslappet. Så enkelt var det.

Han forsikrede, at end ikke italienerne selv har spioner til rumænernes træning "forklædt som træer".

- Rumænerne har jo ikke en gang villet benytte sig af muligheden for at træne på kampbanen her i Zürich, men er som sidst mod Frankrig blevet i deres lejr i St. Gallen 150 kilometer væk, sagde Donadoni.
EM 2008. Schweiz-Tyrkiet. Billeder fra Zurich
EM 2008. Schweiz-Tyrkiet. Billeder fra Zurich
Foto: yilmaz polat

Del Piero bag Luca Toni

Og så antydede han alligevel, at del Piero ville blive brugt lige bag Luca Toni i italienernes 4-2-3-1-system.

- Vi har brug for karismatiske spillere som del Piero, og han vil blive kaptajn igen, fordi han har flere kampe end Buffon.

Imens tog en italiensk Lars Berendt-type fat i en reporter, der havde nappet en Coca Cola fra podiet. Den blev stillet tilbage bag mikrofonerne.

EM-sponsorerne må ikke forsvinde ud af billedet.

Må verdensmestrene?

Italienske skuldertræk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce