Italien mangler måske store stjerner på landsholdet, men så er kollektivet stærkt, mener landstræner Prandelli

Italien har haft en god VM-kvalifikation og er allerede inden fredagens kamp mod Danmark klar til VM-slutrunden i Brasilien næste år.

Holdet mangler måske de helt store verdensstjerner, som Italien har haft i fortiden. Men landstræner Cesare Prandelli siger i et interview med nyhedsbureauet AFP, at ingen må undervurdere italienernes kollektiv.

- Mine spillere kender deres potentiale ret godt.

- Gianluigi Buffon har ret, når han siger, at vi står i anden række af favoritter til VM, og jeg er enig med Giorgio Chiellini (forsvarsspiller, red.), når han siger, at vi kompenserer for manglen af store stjerner med vores store kollektive styrke.

- Hvis vi bringer det med til VM, er jeg sikker på, at vi nok skal få en god turnering, siger Prandelli fra italienernes træningslejr i Firenze før kampen mod Danmark på fredag.

Cesare Prandelli tog over efter fiaskoen ved VM i Sydafrika i 2010, hvor Italien måtte forlade VM allerede i gruppespillet.

Siden da bragte han overraskende Italien til EM-finalen sidste år, hvor holdet dog tabte 0-4 til Spanien.

Under Prandelli har Italien kun vundet fire ud af 17 testkampe, men det skyldes formentlig først og fremmest trænerens lyst til at eksperimentere.

I denne VM-kvalifikation har Italien kun lukket fem mål ind i otte kvalifikationskampe. Til gengæld har offensiven haltet en smule.

Mere om emnet

Se alle
Spinkelt håb: Sådan kan landsholdet nå til VM

Spinkelt håb: Sådan kan landsholdet nå til VM

Stem her: Vinder Danmark i aften?

Før skæbnekamp: Fornuftigt fodboldvejr i Parken