Italien misser VM-topseedning efter dumme pointtab

Italien har grund til den ærgrelse, der her lyser ud af Alessandro Diamanti i matchen mod Danmark i Parken.
Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Italien misser VM-topseedning efter dumme pointtab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sejr mod Armenien havde gjort Italien topseedet ved VM. Også England og formentlig Holland misser seedning.

Nok var VM-billetten til Brasilien i hus, da Italien begav sig ud i afslutningen af VM-kvalifikationen ude mod Danmark og hjemme mod Armenien. Men Italien burde nu alligevel kunne finde motivation.

Støvlelandet kunne således have sikret sig topseedning ved VM 2014 ved at vinde en af de to kampe, og særligt tirsdagens uafgjorte 2-2-resultat hjemme mod Armenien må ærgre nationen.

På den opdaterede Fifa-rangliste ligger Italien på niendepladsen på dårligere decimaler end nummer otte, Holland.

Listens nummer 11, Brasilien, vil være blandt de otte topseedede VM-lande i kraft af rollen som værtsnation, og de øverste syv vil være de andre topseedede nationer.

Blandt disse bemærker man Schweiz, der er avanceret syv pladser på listen til en aktuel syvendeplads i kraft af sine mange sejre i kvalifikationen. Også Belgien vil få gode betingelser i lodtrækningen grundet sin femteplads.

Listens nummer otte, Holland, misser formentlig denne seedning, men kan sætte sin lid til, at Uruguay taber sammenlagt til Jordan i to playoff-kampe om pladsen ved VM.

England sluttede godt af med to sejre i kvalifikationen, men trods et avancement på syv pladser, ligger "Three Lions" på listens 10.-plads og går dermed glip af en topseedning.

Spanien topper stadig ranglisten, mens Tyskland tog andenpladsen fra Argentina, der nu ligger nummer tre.

Efter opdateringen af listen kan man nu med sikkerhed fastslå seedningen i de fire europæiske playoff-kampe om at komme til VM.

Portugal, Grækenland, Kroatien og Ukraine bliver seedet og skal i playoff-kampene i november møde de useedede nationer Frankrig, Sverige, Rumænien og Island. Der er lodtrækning til de kampe på mandag.

Danmark faldt tre pladser tilbage på verdensranglisten og ligger nu nummer 26.

Italien misser VM-topseedning efter dumme pointtab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce