Islandske Edda fra Odense verdensmester i Middelfart

Islandske Edda Hannesdottir fra Odense er i glædestårer og får et kram efter at have krydset målstregen i Middelfart som verdensmester i aquatlon. Foto: Hardy Hounsgaard

Islandske Edda fra Odense verdensmester i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Edda Hannesdottir har boet i Odense de seneste to år, og den 23-årige jurastuderende triatlet fra Island blev torsdag verdensmester i aquatlon i Middelfart.

Triatlon: Med Islands flag svøbt omkring sig brød Edda Hannesdottir sammen i tårer af guld, da hun i sommerheden på marinaen i Middelfart som den første kvinde krydsede målstregen ved VM i aquatlon efter 1000 meters svømning og fem kilometers løb.

- Det er mit største resultat nogensinde. Jeg har kun dyrket triatlon i to år, sagde den blonde islænding, der har et nært forhold til Fyn.

Edda Hannesdottir, der stammer fra Reykjavik-forstaden Kopavogur, har boet i Odense de to seneste år, hvor hun studerer international jura på SDU. Sideløbende træner hun med det danske triatlon-landshold.

- Mit mål er at komme med til OL i triatlon, sagde Edda Hannesdottir, der forstår og taler dansk, men foretrækker at svare på engelsk.

Hun svedte som de øvrige VM-atleter i varmen i Middelfart. Svømmeturen i det 18 grader varme havvand bød på visse udfordringer.

- Jeg svømmede ind i masser af vand- og brandmænd og fik dem både i ansigtet og på kroppen. Desuden mistede jeg mine svømmebriller, så svømningen gik ikke helt så godt, selv om svømningen er min bedste disciplin, sagde Edda Hannesdottir, der har en fortid som elitesvømmer.

Men trods udfordringerne i vandet var hun hurtigste kvinde oppe af vandet og udbyggede føringen på løbeturen, så hun efter lidt over en halv times svømning og løb kunne lade sig hylde som en sjælden islandsk verdensmester i en triatlon-disciplin.

- Det islandske triatlonforbund blev først stiftet for to år siden, fortalte Edda Hannesdottir.

VM i aquatlon
Resultaterne fra torsdagens VM i aquatlon (1000 meter svømning og 5 km løb) i Middelfart:

Mænd:

1. Emmanuel Lejeune, Belgien, 27 minutter og 46 sekunder.

2. Nathan Breen, Australien, 27.57.

3. Alexis Kardes, Frankrig, 28.00.

5. Nicklas Røssner, Danmark, 28.05.

7. Henrik Klemmensen, Danmark, 28.14.

10. Miki Taagholt, Danmark, 28.47.

Kvinder:

1. Edda Hannesdottir, Island, 31.15.

2. Hannah Kitchen, Storbritannien, 32.03.

3. Vida Medic, Serbien, 32.17.

7. Anne Marie Østergaard, Danmark, 37.52.

Multisports-VM slutter med aquabike i Odense 14. juli og langdistance-triatlon i Odense 14. juli.
De mandlige aquatlon-deltagere på vej op af vandet i Middelfart Marina efter en kilometers svømning i det 18 grader varme vand. Herefter ventede fem kilometers løb. Foto: Hardy Hounsgaard
De mandlige aquatlon-deltagere på vej op af vandet i Middelfart Marina efter en kilometers svømning i det 18 grader varme vand. Herefter ventede fem kilometers løb. Foto: Hardy Hounsgaard

Fynbo blev overhalet

Hos mændene blev Emmanuel Lejeune fra Belgien verdensmester. Den 26-årige belgier var efter den ene kilometers havsvømning 53 sekunder efter australske Nathan Breen, der var hurtigst oppe af vandet. Men på den sidste del af løberuten overhalede belgieren australieren, der måtte nøjes med sølv.

Miki Taagholt fra Odense var med i gruppen, der kom ind som de næsthurtigste i svømningen, og han blev heppet kraftigt frem af tilskuerne i lystbådehavnen, da han smed badehætten og i løb trak våddragten af sig. Men den fynske triatlet kunne ikke bevare sin placering blandt de forreste i løbet og sluttede som nummer 10.

Bedste dansker blev Nicklas Røssner, der sluttede som nummer fem, blot fem sekunder fra bronzemedaljen.

Til gengæld var der total dansk triumf hos juniorerne med en dansk verdensmester hos både piger og drenge. Augusta Grønberg Christensen og Valdemar Solok kan nu kalde sig juniorverdensmester i aquatlon.

Islandske Edda fra Odense verdensmester i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce