Aalborg Pirates henter ligaens bedste målmand Tadeas Galansky, der valgte ikke at forlænge kontrakten med Odense Bulldogs.

Ishockey: De to seneste sæsoner har Tadeas Galansky været en afgørende faktor i mange af sejrene til Odense Bulldogs, og i den forgangne sæson var den tjekkiske målmand med en redningsprocent på 92,4 den bedste målmand i ligaens grundspil.

Men i den kommende sæson skal Galansky vogte målet hos en af rivalerne i den danske liga. Aalborg Pirates, der vandt grundspillet men røg ud til Gentofte i kvartfinalerne, har hentet 24-årige Galansky, der for nylig valgte ikke at forlænge sin kontrakt med Odense Bulldogs.

Galansky skal i Aalborg erstatte en anden stærk målmand, franske Ronan Quemener, der havde en redningsprocent på 91,8 og er skiftet til østrigsk ishockey.

- Det gjorde ondt på os at sige farvel til Ronan. En erstatning for ham virkede som en meget svær opgave. At vi nu kan præsentere den bedste målmand for sidste sæson i Metal Ligaen, er ganske enkelt et scoop, siger Aalborg Pirates' sportschef, Ronny Larsen, i en pressemeddelelse.

Tadeas Galansky er med sine 195 cm og 89 kg en stor målmand, og den tjekkiske keeper blev i 2016 kåret til pokalfighter, da Odense Bulldogs vandt pokalen med en finalesejr på 4-0 ude over Frederikshavn.

- Vi kender allerede Tadeas Galansky, og han kender os som klub gennem ligaen. Vi følte begge, at det var et perfekt match at få Tadeas til Aalborg, siger Aalborg Pirates' cheftræner, Brandon Reid.

Aalborg Pirates siger samtidig farvel til to spillere. Sebastian Ehlers har af personlige årsager ønsket at blive løst fra sin kontrakt, og det ønske har klubben efterkommet. Den rutinerede back Anders Overmark siger også farvel til Aalborg. Begge parter er enige om at ophæve kontrakten.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.