Ingen kan røre Schumacher


Ingen kan røre Schumacher

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SUVERÆNT: Tyskeren hentede sæsonens 11. sejr hjemme på Hockenheim
MOTORSPORT: Med en gennemsnitsfart på 215 km/t sikrede den seksdobbelte verdensmester Michael Schumacher sig i går sejren i det tyske formel 1 Grand Prix på Hockenheim. Ferrari-køreren førte fra start til mål og vandt dermed sæsonens 11. sejr i de hidtidige 12 løb.

Med på sejrspodiet tog Schumacher Fernando Alonso og englænderen Jenson Button, der efter et flot løb i sin Honda henviste den spanske Renault-kører til tredjepladsen.

Schumacher var lykkelig efter karrierens 81. sejr - specielt fordi det skete på tyskerens hjemmebane.

- Jeg er bare ekstremt glad. Først pole-position, så denne fantastiske atmosfære og nu sejren. Jeg har svært ved at finde ord, sagde Michael Schumacher, der kun i starten af løbet blev presset.

- Det var et ret tæt løb i starten, hvor Kimi Raikkonen pressede mig. Han var lige bag mig, og han var hurtig. Ingen tvivl om det. Da han udgik, kunne jeg slappe lidt mere af. Men så begyndte Button at hente ind på mig, og jeg måtte igen køre optimalt, sagde søndagens sejrherre.

Spændingen forduftet

I den samlede kamp om verdensmesterskabet, hvor spændingen med seks løb tilbage er forduftet, udbyggede tyskeren naturligvis sin føring, således at hans 110 point nu bringer afstanden ned til holdkammeraten Rubens Barrichello op på 36 point, mens Button er treer med 61 point, og Renault-køreren Jarno Trullis 46 point rækker til fjerdepladsen.

Mange rokader

Netop den italienske Renault-kører er nyeste navn i den rokadekarrusel, der i øjeblikket sender chaufførerne i de 22 fuldblodsracere mod nye arbejdsgivere. Rokaderne kan måske bringe spændingen tilbage i sporten, der senest den 24. oktober på Interlagos-banen i Brasilien kårer Schumacher til verdensmester for femte år i træk.

Trulli offentliggjorde inden gårsdagens løb på Hockenheim, at han i næste sæson skal være teamkollega med tyske Ralf Schumacher hos Toyota. Lillebror Schumacher, der stadig er skadet efter sin voldsomme afkørsel i USA den 20. juni, forlader Williams, som også skiller sig af med Colombianeren Juan Pablo Montoya, som næste år skal forsøge at udfordre Ferraris dominans fra sædet i en af McLaren-Mercedes' nye racere.

Hos Williams har man sikret sig Jaguars australier Mark Webber til det ene sæde, mens der er flere kandidater til den anden BMW-racer. Jordans tysker Nick Heidfeld er det varmeste bud hos det tyske team, som ifølge den travle rygtebørs også har den snart arbejdsløse McLaren-kører David Coulthard på kandidatlisten. Også de tidligere verdensmestre Mika Häkkinen og Jacques Villeneuve nævnes igen og igen som emner.

Kiesa ude i mørket

Giancarlo Fisichella sætter sig formentlig i Trullis Renault-sæde, mens der hos de mindre Formel 1-teams også er ledige pladser. Sauber mangler en kollega til brasilianeren Felipe Massa, Jaguar har endnu kun sikret sig Christian Kliens underskrift, mens Jordan-Ford og Minardi også mangler at få næste års hold på plads.

Men de små teams kan jo stikke hovedet forbi sportens "arbejdsløshedskasse", hvor de to fyrede Toyota-kørere Olivier Panis og Christiano da Matta sidder sammen med Coulthard. Her sidder også danske Nicolas Kiesa, hvis navn dog ikke bliver nævnt særligt ofte på rygtebørsen, angiveligt fordi han ikke har de penge, som især de små hold ansætter chauffører efter.

Den brasilianske Formel 1-kører Antonio Pizzonia, der sidste år blev droppet af Jaguar, og som på Hockenheim udfyldte sædet for skadede Ralf Schumacher og kørte en flot syvendeplads hjem, er også et godt bud på en fast del af Formel 1 i næste sæson.

Ingen kan røre Schumacher

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce