Individuel klasse bag belgisk sejr

Eden Hazard og Romelu Lukaku viste sig frem, da det var nødvendigt. Foto: Marcos Brindicci/Scanpix

Individuel klasse bag belgisk sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En lille snert af EfB i sikker belgisk sejr over Panama. Belgierne leverede ingen overbevisende præstation, men holdets største stjerner viste sig frem, da det var nødvendigt.

Vi venter stadig på den virkelig overbevisende præstation af en af de store VM-favoritter.

Og den kom heller ikke, da Belgien slog Panama 3-0.

Jovist, 3-0 er altid på en eller anden facon overbevisende, men der var stadig store huller i en belgisk præstation, der først og fremmest blev reddet af den individuelle klasse, der findes i så rigelige mængder på dette hold.

Frygtelig første halvleg

Men vi skulle først igennem en rædselsfuld første halvleg, før det hele løsnede op for favoritterne. Der har været spekuleret en del i, om banerne i Rusland lige er den tand langsommere, end de store spillere er vant til, og det hurtige spil langs græsset derfor er så meget vanskeligere, og sådan så det i hvert fald ud for belgierne, der forpassede at få sat sig på kampen i de første 10 minutter, da der var chancer nok til at få sat slutrunde-debutanterne på plads.

Det lykkedes ikke, og så kom Panama trods yderst begrænsede midler til tider faktisk til at ligne en næsten jævnbyrdig modstander. Meget, meget overraskende.

Mertens åbnede ballet

Der blev sat en smule skik på styrkeforholdet kort efter pausen, da Belgien første gang viste, at der er forskel på, om man tjener millioner på sin sport eller stadig bor under kummerlige kår i Mellemamerika.

Og da Belgien omsider fik sparket hul på Panamas forsvarsbolværk, var der en lille snert af EfB involveret. Lidt langt ude, men vi tager, hvad vi kan få på superligaens vegne.

Det var således Dries Mertens, der med en glimrende flugter ud af ingen ting fik scoret der forløsende mål, og denne Dries Mertens er faktisk en slags opfindelse af den snart tidligere EfB-sportsdirektør Ted van Leeuwen. Han opdagede i sin tid Mertens og var således med til at skabe en karriere, der siden førte ham til PSV Eindhoven, Napoli og altså også det belgiske landshold.

Courtois var vågen

Scoringen fik faktisk den besynderlige effekt, at Panama tog initiativ og jagtede udligningen. Og hvad der var endnu mere besynderligt - Panama var tæt på 1-1. Pludselig var backen Michael Murillo nemlig helt alene igennem med Thibaut Courtois, men her viste den belgiske målmand, at man godt må være vågen, selv om man ikke har haft noget at lave i en time.

En udligning der, og der kunne virkelig være gået gummiben i den for belgierne.

Nu endte det i stedet med, at de lige fik vist, at der trods alt er spillere med ekstraordinær klasse på dette hold. Kevin de Bruyne spillede fra en uvant tilbagetrukket position på midtbanen en gennemført rædselsfuld og uinspireret kamp - endte endda med en få en advarsel - men midt i anden halvleg lyste han op med en yderside-aflevering ind i panden på store, stærke Romelu Lukaku - 2-0.

Og få minutter senere var det så Eden Hazard, der ifølge Thibaut Courtois skulle være i sit livs form, der endelig viste lidt af det, da han satte fart midt på og satte Lukaku op til målet til 3-0.

Et tåleligt resultat for begge hold, og Kevin de Bruyne udlagde efter kampen teksten for tysk tv.

- Alle vil naturligvis helst spille godt og vinde, men i den sidste ende gælder det bare om at vinde, og det gjorde vi, sagde de Bruyne, der ikke havde det store forhold til, om Belgien virkelig er en af favoritterne til at vinde VM.

- Der er mange favoritter i denne turnering.

Det er nok muligt, men ingen af dem har endnu overbevist.

Individuel klasse bag belgisk sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce