Divisions-chef ser minusser og plusser
FODBOLD: Set fra toppen af dansk divisionsfodbold har de mange nye fusioner og overbygninger i dansk fodbold både plusser og minusser.

- Der er ingen tvivl om, at fusioner, som man har set det med B1903 og KB i København, og med FC Midtjylland, har sørget for, at man i en region har samlet kræfterne og fået et stærkt bud på topfodbold, og det har været godt, siger formanden for Divisionsforeningen, Thomas Christensen.

- Og det er helt naturligt med den udvikling, der har været i samfundet, at man mange steder forsøger at optimere kræfterne ved at gå sammen. Man har både fået konsolideret og relanceret elitefodbolden i flere områder.

Thomas Christensen peger dog samtidig på, at der kan være minusser:

- Der vil altid for fusionerer og overbygninger være en risiko for, at en del går tabt med hensyn til både leder- og spillerkræfter, og at man får nogle hensygnende moderklubber. Det er i hvert fald en risiko, men man jo opveje plusser og minusser fra sted til sted, siger Thomas Christensen, der også peger på en dimension ude i lokalområderne.

- Her kan sammenlægninger jo være en regulær forudsætning for, at man kan stille hold for både ungdom og senior, siger Thomas Christensen, der fra sin tid som formand i den københavnsk kometklub, Skjold, har et tæt kendskab til det sekundære lag i divisionsfodbolden.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Alle vil brøle som Løverne

Alle vil brøle som Løverne

Superliga-størrelse under lup