Hvor regnbuen ender

Mens guldet stadig er inden for rækkevidde... Stige-træner John Beck tegner og fortæller for sine spillere i pausen. Kun bagud 0-1 er Beck sikker på, at hans spillere leverer udligningen. Efter kampen er han skuffet over det manglende mål - men han er samtidig stolt af sine spillere. Som han siger: Hvem kan se, at FC Fyns spillere træner så meget mere end os?
Foto: Kim Rune

Hvor regnbuen ender

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stige Boldklub fra Fynsserien kunne se guldet - men med hiv og sving bragte FC Fyn sig videre i pokalen

Stige Boldklub

FC fyn

0-1

pokalkamp

FODBOLD: Hvor mange gange har man ikke som barn jagtet guldet for enden af en gnistrende, klar regnbue?

Men uden at finde skatten, desværre.

Klokken er 18.20 onsdag aften, og efter en kort regnbyge står der den flotteste regnbue over fodboldanlægget i Stige. Og rent faktisk er Fynsserie-spillerne fra Stige Boldklub ved at finde guldet på denne lidt råkolde aften, men til sidst smutter de skinnende mønter mellem fingrene på spillerne - og er væk for altid.

0-1 taber Stige således til 2. divisionsklubben FC Fyn i første runde af pokalturneringen, og Stige er dermed færdig i turneringen. Men ingen af de godt 600 tilskuere kunne have tilladt sig at kalde et eventuelt 1-1 resultat i den ordinære spilletid for uretfærdigt. Rent faktisk stod man i kampens døende minutter og forventede lidt et tilfældigt mål til Stige, der pressede på... Og hvem ved så, hvad der kunne være sket i en forlænget spilletid og en eventuel straffesparkkonkurrence?

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at Stiges Kenneth Hansen de kommende nætter vil drømme om sin åbne chance i det 90. minut, hvor han stort set blank i feltet får skudt få centimeter over FC Fyn-målet. Det pres, som det rent faktisk lykkedes Fynsserieholdet at lægge på 2. divisionsholdet i slutningen af pokalkampen, må give anledning til panderynker hos den ambitiøse fusionsklub.

Jo, græsset på banen i Stige er lidt halvhøjt - nok en fordel for Stige-spillerne, da FC Fyn tydeligvis har svært ved at få tempo og glid over spillet. Og jo, FC Fyn har valgt at holde skarpe Sahula ude for at undgå en forværring af en skade i lysken - ligesom Jesper Luth kun får begrænset spilletid for at skåne hans bentøj. Men ellers er det altså et FC Fyn i stærk opstilling, der har svært ved at få spillet op i gear, leverer al for mange fejlafleveringer og ustandselig løber i offside-fælder - specielt Anders Fønss og en uskarp Mads Overgaard. Man forstår cheftræner Anders Gerber, da han efter endnu en FC Fyn-fejlaflevering rasende hopper i vejret og landende på alle fire i bogstaveligste forstand bider i græsset.

- I har dem - i er fuldt med... Bare bliv ved, så får vi et mål.

Stige-cheftræner John Beck taler til sine spillere i omklædningsrummet - han lugter sensationen.

Umiddelbart uden for klubhuset - i ly i et telt - har Otto Hansen, æresmedlem af Stige Boldklub, slet ikke tid til at lugte sensationer. Han lugter kun én ting: Pølser!

Otto Hansen er som grillmaster på fuld overtid ved en kamp, som vel aldrig har været større for klubben.

- Hvor mange, jeg har stegt? - jamen det ved jeg slet ikke... Rigtig mange i hvert fald, lyder det fra Otto Hansen, der må konstatere, at pausekøen nærmest har været umulig at minimere.

Pølserne ser altså også overordentlig delikate ud!
Otto Hansen, æresmedlem af Stige Boldklub, sveder ved pølsegrillen på den store aften for klubben.
Otto Hansen, æresmedlem af Stige Boldklub, sveder ved pølsegrillen på den store aften for klubben.
Foto: Kim Rune

Uskarp i front

I kampen er der for første gang lejlighed til at se FC Fyns nye målmand, Jonas Jensen, mellem stængerne. Uden det er udtryk for, at Stige-spillerne ikke har deres åbne chancer, så kommer nyerhvervelsen fra FC Fyn ikke på overarbejde, så han er svær at bedømme. Jonas Jensen har dog et par gode indgreb i feltet.

Mads Overgaard er uskarp i front - og han brænder vel kampens største chance. Han erstattes hen i 2. halvleg af Morten Poulsen, der viser god aggressivitet. Anders Fønss løber meget - men også for meget i off side.

Med lidt held kunne spillerne fra Stige altså godt have fundet guldet i aftes.
FC Fyns Anders Fønss har fart på, mens Morten Poulsen søger position. Stiges bedste, Michael
FC Fyns Anders Fønss har fart på, mens Morten Poulsen søger position. Stiges bedste, Michael "Louis" Jensen forsøger at forhindre gennembruddet.
Foto: Kim Rune

Hvor regnbuen ender

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce