Hurra for dampradioen

illustration: gert ejton

Hurra for dampradioen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tv-stationernes og især TV 2's såkaldte "updateringer" er ret opreklamerede for tiden

OL: Bare tanken om at se nærmere på de elektroniske mediers dækning af legene gjorde mig pludselig meget træt.

Var det nu nødvendigt endnu en gang at kritisere TV 2 bare fordi de har de pæneste og mest højhælede studieværtinder med glinsende gloss på læberne, der er klasser over de fodformede armhulesveds lugtende DR-medarbejdere, der stadig tror, at der sendes i sort-hvid?

Nåh, jeg lod mig piske op til dansk menigmands-vækketid omkring kl. 6.58 for som det første at se TV 2 OL-update og havde for en stund glemt, at tv-stationerne i vore dage ikke sender OL-nyheder men primært kun nyt om de begivenheder, som den enkelte station selv dækker - og det er jo noget ganske andet.

Jeg hører Michael Stærke og Mette Jacobsen råbe eksalterede i munden på hinanden, og det er jo flot medleven fra det olympiske bassin, selv om Mettes udbrud nærmest lyder som druknelyde.

Men ret hurtigt aner jeg uråd. Den er helt gal i Beijing, men det er noget, som jeg kun fornemmer, fordi jeg har tændt for P3's fremragende dækning, der serveres med glimt, ja sågar blitz i øjet.

De begynder at tale om, at et af formiddagens højdepunkter, roningen, i øjeblikket er i fare for at blive udsat, og vendelboen Bendt Godtberg beretter fra sejl-konkurrencerne om vind, der er mere end flov, ja faktisk ikke-eksisterende.

Samme Godtberg fyldte 50 i går, men det afholdt ham ikke fra i begejstrerede vendinger at fortælle om "49'er"-problemer med den hæslige kinesiske Jellyfish, hvis tentakler er dødbringende, hvis sejlerne skvatter over bord i Det Gule Hav.

Pærefynsk beachvolley

Herligt at høre Godtbergs vendelbo-mål i fuldt flor ligesom Bettina Bjerrings pærefynske under transmissionen af beachvolley.

Det fik forleden en københavnsk OL-anmelder af typen - "ok, jeg er pisket til at forlade min yndlingscafé i den indre by for at update befolkningen om mit vid" - til at informere morgenavisens højt begavede og levende læsere til at tro, at Bjerring ikke havde forstand på volleyball. Det skrev han sgu-døt'me...

Ok, den bette Bjerring spiller selv beachvolley og divisions-volley i Gentofte, men det lyder også mere kompetent på københavnsk end på midtfynsk, når hun siger:

"Der bliver hoppet gevaldigt......."

Stadig intet om torden

Jeg slår over på TV 2, fordi håndboldkampen Korea-Island med de meget dygtige kommentatorer Bent Nyegaard og Thomas Kristensen er et godt drama.

Men så forventer jeg, at Maria Thuesen i sin update fortæller et eller andet om vejret i Kina, der på umærkelig vis giver torden og lynild til roerne og det modsatte til sejlerne.

Der er ikke en lyd fra Thuesen, blot endnu en gang en fortjent lovprisning af Jeanette Ottesens finale-plads i svømning.

Når går jeg i panik.

DR2 viser dog trods alt i en løbende linje nederst på skærmen, at der er knas med roning og sejlsport og selv de lidt pjattede, men meget muntre Huxi Bach og Maja Rosager på P3 har fuldstændig styr på danskernes skæbne denne formiddag.

Det kan ikke passe.

På TV 2 er der nu noget om "dramatiske vipper". Dramaet består i en reklameblok med modellen Linda Evangelista, der langt fra den olympiske udsprings-konkurrence med hjælp fra "L'Oréal" gør sine øjenvipper dramatiske...

Jeg kan vist roligt køre min halv-sløje søn i skole uden at miste olympisk momentum, for Huxi og Co. kværner skarpt videre på bilradioen.

Verdens højeste

Da jeg vender tilbage, fortæller TV 2 Nyhederne, at verdens højeste kvinde er død.

Amerikanerinden blev to meter og 32 centimeter.

Og Thuesen fortæller stadig og stædigt om Jeanette Ottesen, og Danmarks håndboldkanal nummer et sender igen - håndbold.

Uden en eneste lyd om, hvad der lige nu sker af kineserier med danskerne til vands og i luften.

Nåh, jeg har nok bare brugt de forkerte medieplatforme.

TV 2's hjemmeside burde jeg nok have fulgt med på....

Beklager.

Hurra for dampradioen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce