Holdet smuldrer for Riis


Holdet smuldrer for Riis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CYKLING: Hviledagen i den sydfranske by Orange kom tiltrængt for Team CSC.

Det danske hold er i sjælden grad præget af skader, der til dels overskygger Ivan Bassos fornemme tredjeplads i den samlede stilling.

- Det er deprimerende med alle de uheld, siger norske Kurt-Asle Arvesen, der selv har været i asfalten tre gange og betegner det som et mirakel, hvis han når til Paris.

- Det kunne have været så meget bedre, men vi forsøger alle at kæmpe, så meget vi kan, for Ivan, siger Kurt-Asle Arvesen.

Holdejer Bjarne Riis, der brugte det meste af eftermiddagen på at svare på spørgsmål fra verdenspressen, er også bitter over de mange problemer, hans hold har.

- Vi har aldrig haft så meget modgang som i år. Og det er lidt frustrerende at se, hvad det er der smuldrer mellem hænderne på os, siger Bjarne Riis.

Jakob Piil er allerede ude af Tour de France, mens Bobby Julich kæmper med en dårlig hånd, som spolerede hans muligheder i den samlede stilling, da han kom i mål med grupettoen på den sidste bjergetape i Pyrenæerne.

Samtidig lider Carlos Sastre af smerter i ryggen, som gør hans fremtid i det franske løb særdeles usikker.

- Vi kunne have haft så meget succes, men vi har bare været så uheldige. Det er bare tilfældighed efter tilfældighed, der er indtruffet, men vi er lammede i øjeblikket. Det er synd, for vi kunne have været så fantastisk stærke, og det kunne have set anderledes ud holdmæssigt, siger Bjarne Riis.

Holdsejr skrottet

Af samme årsag er prioriteterne lavet om for det danske hold. Den holdkonkurrence, som CSC vandt sidste år, og som igen har været et stort mål, bliver skrottet. Nu skal der udelukkende fokuseres på at køre for Ivan Basso.

- Holdkonkurrencen hænger i en tynd tråd. Den gav vi slip på i går (søndag, red.), siger Bjarne Riis, der ikke havde nogle ryttere med i det udbrud, som kom i mål langt foran feltet på søndagens etape mellem Carcassonne og Nimes.

- Men nu handler det om, at rytterne finder motivationen. Andre ryttere må tage over nu, siger Bjarne Riis, der trods alt kan glæde sig over, at han i Ivan Basso råder over den eneste mand, som kan true Lance Armstrong.

- Hvis han er stabil i Alperne, så kan det ikke gå galt. Jeg tror ikke på, at konkurrenterne bliver stærkere, så det handler om at lure på, om Lance viser svaghedstegn, siger Bjarne Riis, der dog ikke råder over ret mange ryttere, som kan hjælpe Basso i de kommende dage i bjergene.

- Heldigvis ser det ud som om Nicki Sørensen er ved at finde benene. Vi har med vilje sparet ham i de sidste uger, og forhåbentlig kan han træde i karakter nu, siger Bjarne Riis.

Holdet smuldrer for Riis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce