Høghs hemmelighed reddede AaB i vanvittigt drama

Et stort øjeblik i dansk klubfodbold: Karim Zaza redder Robsons straffespark, og dermed hentede AaB det første danske udebane-point i Champions League.
Foto: Scott heppell

Høghs hemmelighed reddede AaB i vanvittigt drama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karim Zaza reddede straffe og AaB fik en forkert mand vist ud. Alligevel sikrede klubben det første danske udebanepoint i Champions League-historien

Celtic

AaB

0-0

Champions League, Gruppespil

Af Trine Grauholm

tgr@fyens.dk

FODBOLD: I 1995 magtede de det ikke, senere har hverken Brøndby eller FCK gjort det, men sent i aftes sikrede AaB sig med en myreflittig og stærkt disciplineret indsats det første danske Champions League-point på udebane nogensinde.

Men uha, hvor var det lange minutter, som nordjyderne måtte igennem i en dramatisk slutfase på Celtic Park, hvor en vis Lars Høgh fik en indirekte hovedrolle.

For det var nøjagtigt som at se OB-legenden, da Karim Zaza tog initiativet i den vitale straffesparkssituation efter en halv times spil, og efter et lille hop til den ene side sprang den anden vej og med en fodparade affærdigede Barry Robsons svage spark midt i målet.

Bruce Rioch havde allerede før kampen forsøgt at tage brodden af eventuel nordjysk præstationsangst ved at minde om, at AaB allerede havde indfriet målsætningen med kvalifikationen til Champions League, og den tidligere skotske landsholdsanfører og OB-træner virkede helt rolig og overbevist om, at spillerne kunne overraske på Celtic Park.

Efter et indledende men forholdsvist kort skotsk stormløb, fik AaB'erne næring til den fornemmelse.

Med et stort løbepensum og nogle knivskarpe afleveringer i dybden fik AaB sat et klart aftryk på de første 45 minutter, og Jeppe Curths resolutte afslutning på Thomas Augustinussens elegante aflevering kunne have givet AaB en drømmestart.

I den skadede Kasper Bøgelunds fravær havde Bruce Rioch valgt at sende Steve Olfers ud på højre back, mens Michael Beauchamps røg ind i midterforsvaret. Der gjorde australieren det fint - så længe han ellers fik lov - men Olfers havde store problemer over for Celtics Maloney.

For langsom i opfattelsen begik han klart straffespark, og havde det ikke været for Karim Zazas tidligere samarbejde med Lars Høgh, så kunne AaB's drømme være blevet noget bovlamme efter en halv times spil.

Dramatisk afslutning

I stedet gav redningen AaB endnu mere vind, og selv om nordjyderne efter pausen kom under et kraftigt pres uden den helt store boldbesiddelse, så var det begrænset med skotske megachancer.

Så langt, så godt, kunne man konstatere med 20 minutter igen. Samaranes havde godt nok to udmærkede muligheder, men selv folket på de skotske tribuner begyndte at ane det første danske udebanepoint i Champions League-historien, da man fik chokket.

Først måtte AaB bukke og skrabe for linjedommerens offsideflag, og kort efter skabte dommer Matteo Simone Trefoloni vilde protestscener, da han skandaløst udviste Michael Beauchamp, selv om det var Michael Jakobsen, der trak i nødbremsen.

Da brændte det efterfølgende på i AaB-lejren, hvor Bruce Rioch sikkert fandt gloser som excellent og outstanding frem, da Karim Zaza dirigerede Nakamuras efterfølgende frisparksbold over mål.

I sidste ende gav AaB's disciplin pote, og Rioch kunne sige "brillant" om stort set alt.

I den anden kamp i AaB's gruppe spillede Manchester United 0-0 hjemme mod Villarreal.

Juve-sejr i comeback

Efter to års eksil vendte Juventus tilbage til det fornemmeste internationale selskab, og "Den gamle dame" fik et godt comeback. Christian Poulsens nye klub er endt i en ren dynamitpulje med Real Madrid og sidste sæsons vinder af UEFA Cup'en Zenit Skt. Petersborg foruden hviderussiske Bate, og hjemme i Torino vandt Juventus 1-0 over russerne på et frisparksmål af Del Piero. Christian Poulsen spillede hele kampen for Juventus.

I Lyon fik Fiorentina med Per Krøldrup i startopstillingen og Martin Jørgensen blandt reserverne en fornem start på kampen, da Gilardino allerede efter de første 45 minutter havde lagt grundstenene til en aften i helterollen. To mål blev signeret af Gilardino før pausen, men Lyons Piguionne reducerede efter pausen, og i slutfasen udlignede Benzema til slutresultatet 2-2.

I Kiev spillede Arsenal 1-1 med Dynamo i en kamp, hvor den danske landsholdsbomber Nicklas Bendtner kom på banen efter 70 minutters spil.

Høghs hemmelighed reddede AaB i vanvittigt drama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce