Høgh bliver rippet i Qingdao


Høgh bliver rippet i Qingdao

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis Jonas Høgh-Christensen levede af at spille poker, var hans kassekredit formentlig vokset markant over de seneste dage. Måske har han været uheldig. Måske har han bare spillet sine kort forkert. Det er ikke helt til at blive klog på. Og hovedpersonen selv kan heller ikke forklare, hvad der er sket. Faktum er bare, at Jonas Høgh-Christensen styrer direkte mod en OL-skuffelse af de større med en placering langt væk fra en podieplads efter seks sejladser i sin finnjolle.

Han føler ellers selv, at han har gjort det rigtige.
- Sejlsport minder lidt om poker. Det gælder om at træffe de rigtige beslutninger. Når du får to esser, går du all-in. Men så sidder der en med en treer og en otter, som så fanger en femmer, en sekser og en syver på bordet. Og så er du væk. Det er lidt, hvad der sker for mig i øjeblikket, det er temmelig frustrerende, siger Jonas Høgh-Christensen.

Sejleren har ved OL valgt at benytte sig af en langt stivere mast end sine konkurrenter. Masten blev færdigudviklet i begyndelsen af året og er forud for sejladserne i Qingdao blevet afprøvet ved flere stævner. Men det er ikke her, at forklaringen på den manglende OL-succes ligger, vurderer Høgh-Christensen.

- Udstyret er der ikke noget galt med, jeg synes, at jeg har fin fart i båden, lyder det.

Hvis vi så går videre på listen over mulige fejlkilder dukker det særlige kinesiske klima op. Men Jonas Høgh-Christensen melder hus forbi, når han bliver spurgt, om han nu også har læst ordentligt på lektien, når det gælder specifikke vind- og vejrforhold ud for Qingdao.

- Al den information, jeg har modtaget om det, kan man stikke skråt op. Der er ikke noget af det, der dur, siger sejleren.
Men det danske medaljehåb dvæler lidt ved forholdene i Kina, når han beretter om, hvordan uforudsigelige vejrskift gør livet surt for ham. På vej ud til den ene af mandagens sejladser testede han sammen med sin amerikanske træningsmakker, Zach Railey, hvorfra vinden havde bedst fat. Tre gange i træk trak den af bådene længst til højre klart det længste strå. Da konkurrencen så blev sat i gang, mente Jonas Høgh-Christensen derfor at have luret, hvordan han skulle spille sin hånd, men desværre for danskeren slog taktikken endnu engang fejl.

- Pludselig skiftede vinden 40 grader til venstre. Og så lå jeg sidst med en kilometer, forklarer finnjollesejleren, der sluttede den sejlads på en 25. plads og godt er klar over, at han nu har kniven for struben.

- I de næste sejladser skal jeg virkelig klare mig godt, men det er ikke umuligt at komme i nærheden af medaljer, vurderer Jonas Høgh-Christensen, der med sin fjerdeplads i den ene af mandagens to sejladser fik en tiltrængt opmuntring efter nogle forfærdelige resultater på havet de seneste dage.

Den 27-årige sejler ligger dog stadig langt fra medaljeskamlen på en samlet 11.-plads. Konkurrencen føres af britiske Ben Ainslie, der på forhånd var udset som storfavorit til guldmedaljen. Finnjollesejladserne slutter lørdag, hvor de 10 bedst placerede dyster mod hinanden om topplaceringerne.
Citat
- I de næste sejladser skal jeg virkelig klare mig godt, men det er ikke umuligt at komme i nærheden af medaljer.

Høgh bliver rippet i Qingdao

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce