Hjertetest giver falsk tryghed


Hjertetest giver falsk tryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle SAS-Liga spillere skal have foretaget screeninger af hjertet for at forhindre dødsfald på banen. Problemet er, at screeningerne ikke altid hjælper.

Man forhindrer ikke fodboldspillere i at falde om på banen med hjerteproblemer ved at hjertescreene dem. Alligevel har alle SAS Liga-spillere skullet screenes siden årsskiftet. Men screeningerne fanger ikke alle potentielle hjertesygdomme, og de giver falsk tryghed for spillerne, lyder kritikken.

- Vi mener, at der ikke er nok bevis for, at man redder liv ved at foretage screeningen. Tværtimod kan man risikere, at den giver falsk tryghed, fordi spillerne kan komme til at ignorere symptomer, fordi de tror, at de er raske, siger dr.med. Eva Prescott, der er talskvinde for en gruppe under Dansk Cardiologisk Selskab, der har forfattet en rapport, hvori man fraråder at hjertescreene fodboldspillere.

Jan Kyst Madsen, der er ledende overlæge på Gentofte Hospital og medlem af Dansk Boldspil-Unions (DBU) medicinske udvalg, har været med til at anbefale DBU at indføre screeningerne.

- Det er korrekt, at vi kun fanger et meget lille antal af dem, der kan udvikle en hjertesygdom og dermed risikerer at falde om på banen. Men så har vi gjort det, vi kunne, siger han.

De seneste år har man i international og dansk fodbold oplevet flere sager, hvor fodboldspillere er faldet om på banen.

Hjertetest giver falsk tryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce