Hjemmekamp: Svendborg Rabbits trænger til en sejr

215 cm høje Jacob Enevold er efter udstået karantæne klar til igen at spille for Svendborg Rabbits, der onsdag aften tager imod Bakken Bears' farmerhold, EBAA. Foto: Michael Bager

Hjemmekamp: Svendborg Rabbits trænger til en sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter tre nederlag på stribe til tophold forlanger Rabbits-direktør Troels Mortensen sejr hjemme over B-ligaholdet EBAA onsdag aften.

Basketball: Svendborg Rabbits har indtil nu haft en grum februar, hvor det er blevet til lutter nederlag - først pokalfinalen mod Horsens, siden hjemmekampen mod Randers Cimbria og senest udekampen mod topholdet Bakken Bears.

Derfor er der et mildt pres på Svendborg Rabbits før onsdagens hjemmekamp mod EBAA (Elite Basketball Akademi Aarhus), der er Bakkens farmerhold og spiller i B-ligaen.

- Jeg forventer to sikre point, så vi kan komme tilbage på sporet og få noget selvtillid, siger Troels Mortensen, direktør for Svendborg Rabbits.

Efter kampen onsdag aften er der pause i Basketligaen på grund af næste uges EM-kvalifkationskamp mod Sverige i Malmø.

- Med kamppausen er det ekstra vigtigt at få en sejr onsdag aften, så vi kan komme ind til pausen med en god oplevelse, siger Troels Mortensen.

I søndags sad Jacob Enevold ude med karantæne mod Bakken Bears, men den 215 cm høje center er med igen hos Svendborg Rabbits, hvor alle mand er klar til kamp.

Basketligaen
Stillingen i Basketligaen:
A-ligaen (24 kampe):

1. Bakken Bears 19 kampe, 36 point.

2. Horsens IC 20 kampe, 28 point.

3. Svendborg Rabbits 19 kampe, 24 point.

4. Næstved 20 kampe, 24 point.

5. Randers 21 kampe, 24 point.

B-ligaen (22 kampe):

6. BMS Herlev Wolfpack 15 kampe, 10 point

7. EBAA 16 kampe, 10 point.

8. Værløse 18 kampe, 10 point.

9. Stevnsgade 18 kampe, 0 point.

I kvartfinalerne efter grundspillet mødes 1-8, 2-7, 3-6, 4-5.

Tæt placeringskamp

Det er tæt i kampen om placeringerne i både A- og B-ligaen. I toppen har Bakken Bears sikret sig førstepladsen i grundspillet, og i bunden er sejrsløse Stevnsgade sikker på at slutte sidst og kommer dermed ikke videre til kvartfinalerne.

- Bortset fra top og bund er det en meget jævnbyrdig basketliga, påpeger Troels Mortensen.

Rabbits kæmper med Næstved og Randers om tredje-, fjerde- og femtepladsen - alle tre hold har 24 point, mens EBAA kæmper med BMS Herlev Wolfpack og Værløse om plads seks, syv og otte - alle tre hold har 10 point. Placeringerne har betydning for, hvem der skal mødes i kvartfinalerne, hvor nummer tre møder nummer seks, og nummer fire møder nummer fem.

Rabbits har fordel af at have fem kampe tilbage, mens Næstved kun mangler fire og Randers kun mangler tre kampe. I slutprogrammet møder Rabbits de fire andre A-ligahold Bakken (ude), Randers (hjemme), Næstved (ude) og Horsens (hjemme).

- Jeg vil vurdere, at vi skal vinde mindst tre af de sidste fem kampe for at få tredjepladsen. Vi er heldigvis bedre indbyrdes end både Næstved og Randers, påpeger Troels Mortensen.

Selv om EBAA som B-ligahold har tabt alle kampe til A-ligahold og i efteråret tabte 71-93 hjemme til Rabbits i den omvendte kamp, så maner Rabbits-direktøren til respekt for modstanderen.

- Hvis man ikke møder op med den rette indstilling, så kan det gå galt, advarer Troels Mortensen.

Blandt profilerne på EBAA's hold er de tidligere Bakken-spillere Simon Bjørnebo, David Kristensen og Keane Thomann samt den tidligere Svendborg-spiller Jonas Schaarup.

Der er kampstart onsdag klokken 19.00 i HK Midt Arena i Svendborg Idrætscenter.

Hjemmekamp: Svendborg Rabbits trænger til en sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce