Hjalte tager ansvaret


Hjalte tager ansvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Han er kun 23 år. Alligevel er det ham, der er udset til at indtage og overtage den spilstyrende midtbane efter kapaciteter som Erik Mykland og Peter Nielsen, når FC København i dag skal tage første skridt mod det forjættede Champions League-land.

Men Hjalte Nørregaard føler ikke noget større pres end normalt, og han er sikker på, at han og Christian Traoré har evnerne til at lede midtbaneslaget med succes.

- Det gjorde vi jo godt nok til at blive danske mestre og pokalvindere i foråret, siger Hjalte Nørregaard inden afrejsen til Slovenien og kampen mod NK Gorica, til hvem hans kendskab er meget begrænset.

- Det er underligt at skulle møde et hold, som man aldrig har set spille. Men Hans (Backe, træner for FCK, red.) har fortalt, at det er et teknisk stærkt hold med mange individualister. Og så spiller de meget på kontra, siger den nye midtbanestyrmand, der for alvor blev kendt, da han sparkede mesterskabet hjem til københavnerne på Brøndby Stadion i forrige sæson.

Hjalte Nørregaard lægger ikke skjul på, at de herrer Nielsen og Mykland var nogle rutinerede spillere, der gik ind og tog ansvaret i tilspidsede situationer. Sådan nogle manglede, da københavnerne indledte Superligasæsonen mod Silkeborg, hvor ingen tog ansvar og fik FCK-skuden tilbage på ret køl.

Bedre end slovenerne

På Silkeborg Stadion havde oprykkerne flere gange mestrene langt nede i knæ, og det var kun københavnsk effektivitet - og manglende midtjysk ditto - der reddede 2-2 og det ene point. Men Hjalte Nørregaard mener ikke, at man kan sammenligne de to kampe, og han garanterer, at det danske mesterhold leverer en meget mere helstøbt indsats mod Gorica.

- Alle vidste, at det ikke var godt nok mod Silkeborg, men vi skal nok levere varen i Slovenien. Der skal et helt andet tryk på dem, end tilfældet var i Silkeborg, hvor for meget ikke fungerede. Men jeg er sikker på, at vi har klassen til at slå slovenerne over to kampe, siger midtbanespilleren, der også mener, at han og Traoré har klassen til at styre midtbanen.

- Vi er stærke nok, for det skal vi være. Men det viste vi også i foråret, siger Hjalte Nørregaard.

FCK's anfører, Bo Svensson, mener dog langt fra, at ansvaret alene ligger på skuldrene af de to unge midtbaneslidere.

- Man kan ikke forvente, at de alene tager ansvaret i europæisk sammenhæng, for Peter og Erik (Nielsen og Mykland, red.) var altså nogle store kapaciteter. Jeg mener i høj grad også, at det er mig selv som anfører og Ole Tobiasen, der har prøvet mange ting, som skal gå ind og tage ansvar, siger Bo Svensson.

Hjalte tager ansvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce