Herresingler sultne efter syv ugers slid

Foto: PolFoto

Herresingler sultne efter syv ugers slid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Følger man badmintonspillerne Kenneth Jonassen og Peter Gades spor fra landsholdstræningen i Brøndby til OL-arenaen Beijing University of Technology, vil man finde mængder af svedpytter på vejen.

I syv uger har de to herresingler trænet intensivt med det ene fokus at blive hundrede procent klar til deres sidste olympiske lege. Begge har døjet med helbredet i foråret, og det er flere måneder siden, at nogen af dem har spillet turneringer. Alligevel føler de sig skarpe inden deres respektive førsterundekampe takket være den indbyrdes sparring undervejs.

- Vi har spillet rigtigt mange hårde kampe. Det har været meget intenst, for der er ingen af os, der kan lide at tabe til hinanden. Vi har presset hinanden til det yderste, siger Jonassen.
For Peter Gades vedkommende har det mest af alt drejet sig om at komme ovenpå efter den lange sygdomsperiode tidligere på året, hvor en stribe lungebetændelser og to brækkede ribben har gjort det svært at præstere det maksimale.

- Kroppen har det fint. Jeg ved stadig ikke helt, hvor jeg står, men jeg ved, at jeg har fået det maksimale ud af den træning, vi har haft. Nu håber jeg bare, at lungerne fungerer optimalt, siger Gade.

Peter Gade har fået en taknemmelig opgave i første runde i form af algerieren Nabil Asmari. Skulle han som ventet nå til kvartfinalen, venter der dog formentlig en sværvægter i form af verdensranglistens nummer et, Lin Dan. Det skræmmer dog ikke danskeren.

- Jeg er den eneste europæer, der har slået ham på hjemmebane, så jeg ved, at det kan lade sig gøre. Hjemmebanen behøver heller ikke være en fordel, for hvis ikke lige det kører for ham, kan han måske blive nervøs. Og så er det jo slet ikke sikkert, at han når så langt. Han har også et svært program, og der sker altid overraskelser i en OL-turnering, siger Gade.

Kenneth Jonassen havde problemer med ryggen tidligere på året, men det er et overstået kapitel. Den 34-årige EM-guldvinder er fuld af selvtillid efter et perfekt optaktsforløb.

- Det har været den længste sammenhængende optaktsperiode, jeg nogensinde har haft. Nu brænder jeg efter at vise, hvad jeg har fået ud af det, og jeg er nødt til at bruge hele repertoiret fra start, hvis jeg skal videre i turneringen, siger Jonassen, der ikke fik den heldigste lodtrækning. Selv om han gik ind til turneringen som seedet, skal han nemlig møde den stærke koreaner Hyunil Lee.

- For mig at se, burde han have været seedet. Han er den eneste, der både har slået nummer et og to på verdensranglisten i år, så han er bestemt en spiller i form. Selv om det er mig, der er seedet, er det ham, der er favorit, siger Jonassen.
Mens Kenneth Jonassen allerede skal spille mod koreanske Lee klokken 5.10 dansk tid mandag, er Peter Gades møde med afrikaneren Asmari programsat til klokken 12.40.
Citat
- Vi har spillet rigtigt mange hårde kampe. Det har været meget intenst, for der er ingen af os, der kan lide at tabe til hinanden. Vi har presset hinanden til det yderste, siger Jonassen. - Kroppen har det fint. Jeg ved stadig ikke helt, hvor jeg står, men jeg ved, at jeg har fået det maksimale ud af den træning, vi har haft. Nu håber jeg bare, at lungerne fungerer optimalt, siger Gade.

Herresingler sultne efter syv ugers slid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce