Her er fodboldlandsholdets spinkle VM-håb


Her er fodboldlandsholdets spinkle VM-håb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morten Olsens mandskab skal sætte sin lid til en række overraskende resultater i kvalifikationsgruppe D.

I teorien lever VM-drømmen endnu for det danske fodboldlandshold, som i aften i Parken møder Malta i kvalifikationsgruppe B's sidste spillerunde.

Selv om mange dømmer Danmark færdig i kampen om playoff-pladserne, som går til de otte bedste toere på tværs af de ni grupper i VM-kvalifikationen, så er der fortsat et spinkelt håb.

Det skal findes i gruppe D, hvor Holland med en suveræn førsteplads har sikret sig direkte adgang til næste års VM i Brasilien.

Morten Olsens mandskab skal sætte sin lid til, at Rumænien kan komme op på gruppens andenplads på trods af et nederlag i aftenens hjemmekamp mod Estland, der ikke har noget at spille for i Bukarest.

Tyrkiet skal samtidig tabe hjemme til Holland med så store cifre, at Rumænien - til trods for det påkrævede nederlag til Estland - ender på en bedre målscore end tyrkerne.

Både Tyrkiet og Rumænien har 16 point - men Tyrkiets målscore er aktuelt 16-7 og Rumæniens 17-12.

I toerregnskabet har Rumænien lige nu 10 point og en målscore på 10-12. Den vil med det påkrævede nederlag til Estland blive dårligere.

Danmark har i gruppe B 10 point og en målscore på 8-10 i toerregnskabet. Derfor kan Rumænien i teorien ende som en dårlige toer end Danmark.

Hvis regnestykket skal flaske sig for Danmark, så kræver det desuden, at Ungarn ikke formår at slå gruppe D's absolutte bundprop, Andorra. Hvis ungarerne som ventet vinder, så falder regnestykket til jorden.

Og for at det hele giver mening, skal Danmark i første omgang sørge for at snuppe andenpladsen i gruppe B.

Den sidder Bulgarien på i øjeblikket på grund af en bedre målscore end Danmark. Begge nationer har 13 point, men Bulgariens målscore er langt bedre end Danmarks. Bulgariens målscore lyder på 14-8, den danske på 11-12.

Så hvis Bulgarien i aften på hjemmebane vinder over Tjekkiet, kræver det en meget stor dansk sejr over Malta i Parken, hvor opgøret begynder klokken 20.15.

De otte bedste toere skal spille om de sidste fire europæiske VM-billetter.

Her er fodboldlandsholdets spinkle VM-håb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce