Her er de så: VM i kvindehåndbolds fem største stjerner

Nora Mørk.

Her er de så: VM i kvindehåndbolds fem største stjerner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem er den bedste? Det kan altid diskuteres, men her er i hvert fald et bud på de fem største stjerner, som spiller med ved VM-slutrunden i kvindehåndbold i Tyskland i december.

1. Nora Mørk, Norge

Den 26-årige højre back er en fornøjelse at følge på en håndboldbane. Hun er utrolig eksplosiv, fintestærk og særdeles effektiv i sine afslutninger. Mørk er ikke særlig stor, men alligevel er hun lige nu en af verdens absolut bedste spillere.

Hun var faktisk i Aalborg i en kort periode som helt ung. Senere kom hun til Larvik, hvorefter turen gik til økonomisk velpolstrede Györ i Ungarn.

Mørk debuterede på landsholdet tilbage i 2010. Hun var norsk topscorer ved EM 2014, VM 2015 og samlet topscorer ved EM 2016 i Sverige og stærkt medvirkende til, at Norge vandt disse tre titler.

2. Cristina Neagu, Rumænien

Venstrebacken, der op til denne sæson skiftede Buducnost ud med CSM Bucuresti, har efterhånden tilhørt den snævre kreds af verdensstjerner i en årrække. Neagu er tæt på at være en komplet håndboldspiller.

Hun har et meget varieret skudmønster, hun er fænomenal til at tage de rigtige beslutninger - og så tiltrækker hun sig så tilpas meget opmærksomhed, at der også bliver plads til medspillerne.

29-årige Neagu er et fysisk pragteksemplar, der derfor også er et stort aktiv, når der skal dækkes på - og så har hun flere gange stort set ene kvinde gjort det grimme ved blandt andet Danmark.

Hun er som den eneste kvindelige håndboldspiller blevet kåret som verdens bedste hele tre gange (2010, 2015 og 2016).

Cristina Neagu.
Cristina Neagu.

3. Nycke Groot, Holland

Hun er verdens bedste playmaker. Længere er den sådan set ikke. En utrolig dygtig spiller, der med sit spil, sit drive og sin energi er motoren på det hollandske landshold, der har vundet sølv ved de to seneste slutrunder.

Nycke Groot er efterhånden blevet 29 år og er derfor lige nu i sin bedste håndboldalder. Det fandt de også ud af hos ungarske Györ for et par år siden, hvor de hentede hende hos FC Midtjylland.

Skal Holland fortsætte de fornemme takter under landstræner Helle Thomsens kommendo, skal Nycke Groot endnu en gang gøre en forskel - og lur mig, om hun ikke også er i stand til det?

4. Heidi Løke, Norge

34-årige Løke er en legende. I mange år var hun verdens absolut bedste stregspiller, og det vil hun være igen. Løke fødte sit andet for bare fem måneder siden, men hun har blandt andet trænet med et herrehold for at blive så klar som overhovedet muligt til VM-slutrunden i Tyskland.

I Norge blev der spekuleret meget i, om Løke nu også ville blive udtaget, men landstræner Thorir Hergeirsson kender Heidi Løke bedre end stort set alle andre, og han ved, at hun er i stand til at levere, når hun har meldt sig klar.

Løke, der er tilbage i norske Storhamar efter syv år hos Györ i Ungarn, er indbegrebet af norsk vinderkultur. Hun har vundet seks gange guld med Norge og tre gange Champions League med Györ.

5. Andrea Lekic, Serbien

Hun har i en periode været væk fra det serbiske landshold på grund af stridigheder med en træner, men nu er træneren væk, og så er Andrea Lekic tilbage.

Og det er en gigantisk styrkelse af Serbiens muligheder ved VM-slutrunden, for Lekic er stadigvæk en spiller på allerøverste hylde. Det har vi set så mange eksempler på gennem årene.

Playmaker Lekic har klubmæssigt været omkring Krim, Györ, men slår nu sine folder i makedonske Vadar Skopje, hvor de heller ikke er blege for at betale deres bedste spillere en fed hyre.

Lekic fyldte 30 år for et par måneder siden, så hun har den fornødne rutine til at sørge for serbisk succes.

Nycke Groot.
Nycke Groot.
Heidi Løke.
Heidi Løke.
Andrea Lekic.
Andrea Lekic.

Her er de så: VM i kvindehåndbolds fem største stjerner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce