En af Odenses nye canadiere, Tyler Redenbach, piskede sine holdkammerater frem til en flot holdindsats og perfekt start på ishockeysæsonen i Odense
Odense IK-SønderjyskE 3-1, eliteserien

ISHOCKEY: Selv om der kun er spillet to kampe af den nye sæson, så fristes man efter søndagens kamp mellem Odense Bulldogs og SønderjyskE til at komme med et friskt bud: Det kan blive rigtigt sjovt at gå til ishockey i Odense i denne sæson.

Med et sammenspil som imponerer så tidligt på sæsonen - og med et par nye navne, som allerede nu viser stjerneformat - har Odense fået en kanonstart på sæsonen. Først med udesejren over Herlev og altså med sejren hjemme i går på 3-1 over et af sæsonens formodede tophold, SønderjyskE.

Det blev en fortjent sejr til Odense, hvor man blandt andet så en af holdets nye canadiere, Tyler Redenbach, her, dér og alle vegne på isen. Og ofte i farligt sammenspil med den nye amerikanske spiller, John Laliberte. Netop de to stod i øvrigt bag Odenses vitale, første scoring midt i første periode og viste dermed vejen for holdkammeraterne.

- Stor holdindsats

- Det er fantastisk at komme så godt i gang med sæsonen. Jeg er glad for, at det gik godt for mig, men sejren kom specielt på grund af en stor indsats af hele holdet, sagde Tyler Redenbach efter kampen. Og han tilføjede:

- Vi har kun spillet to kampe i en lang sæson, og vi må hele tiden fokusere på næste kamp.

For Odense-træner Dean Fedorchuk var det første kamp som ny træner for Bulldogs. Han var også en meget glad mand efter kampen.

- Det var en fantastisk holdindsats. Der var mange spillere, der gjorde det rigtig godt. Blandt andet var det flot at se en stribe af de unge danske spillere markere sig, lød det fra Dean Fedorchuk, der uden tvivl tænkte på navne som Julian Jakobsen, Mick Jensen og Thomas Lilholt.

Skuffende sønderjyder

Jo, sejren til Odense var fortjent, men kampen kunne alligevel være tippet til begge sider, da SønderjyskE fik reduceret til 1-2 i starten af 3. periode. Efter den scoring kom Odense-spillerne under voldsomt pres og mistede grebet om kampen, men en kontrascoring af Mick Jensen 12 minutter inde i perioden lukkede endegyldigt kampen til fynboernes fordel.

SønderjyskE skuffede. Det gjaldt blandt andre indkøbene fra Herning. Nye Mads Christensen, der netop kommer fra Herning, viste dog takter. Men det sønderjyske spil var for usammenhængende. Bedst hos de lyseblå var målmand Patrick Galbraith.

Ud over godt spil virker det som om Odense Bulldogs kan byde på en ny vilje. Det stråler nærmest ud fra spillerne, "at de vil det her projekt".

Og på torsdag venter en ny, meget spændende eksamen for Odense på hjemmebane - nemlig mod et andet af ligaens favorithold, Herning.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
OIK topper ligaen

OIK topper ligaen

Hvepse uden brod

Hvepse uden brod

Odense Ishockey afviser pengemangel

Odense Ishockey afviser pengemangel