Hemmingsen: Jeg vil tilbage

På grund af problemer med det venstre knæ kan Michael Hemmingsen kun se til fra sidelinjen, mens resten af OB's Superliga-spillere træner. FOTO: Yilmaz Polat

Hemmingsen: Jeg vil tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPPÅHESTENIGEN: En knæskade har ødelagt Michael Hemmingsens efterår. Men den har også gjort ham mere sulten efter top-fodbold

FODBOLD: Michael Hemmingsen var lige blevet færdig med genoptræningsøvelserne i juli-varmen i den spanske pool, da hans nyopererede venstre knæ protesterede.

Godt tre uger tidligere var OB's anfører blevet opereret i det knæ, der havde drillet hele foråret.

- Jeg kunne mærke, at knæet ikke var, som det skulle være. Og så blev det fyldt med væske, fortæller Michael Hemmingsen om opholdet i Spanien, hvor OB var for at spille returopgør i TOTO-cup'en mod Villarreal.

Samtidig var det en god anledning for hele holdet til at komme væk fra den hjemlige Ådal og på en minitræningslejr.

Men for Michael Hemmingsen betød turen altså, at han blev sat alvorligt tilbage i genoptræningen.

- Jeg troede, jeg kunne klare mere, end jeg rent faktisk kunne. Knæet var åbenbart mere irriteret efter operationen, end vi havde regnet med, husker OB's anfører.

Vand i knæet

Skaden opstod sidste efterår, da Hemmingsen gik uheldigt ind i en tackling. Men det var først efter kampen, knæet begyndte at give problemer - det blev ømt og fyldt med væske.

Væsken og ømheden forsvandt dog, så Michael Hemmingsen fortsatte med at spille.

I foråret vendte væsken stærkt tilbage, og derfor blev sommerpausen brugt til at "få renset ud i knæet", som Michael Hemmingsen beskriver det.

Og det var nødvendigt, for der var problemer med menisk, korsbånd og en knogle, der borede sig ned i noget brusk.

- Det er et ældre og brugt knæ, så jeg vidste godt, at lægerne ville finde noget. Men der var flere problemer end forventet, siger Michael Hemmingsen.

Alligevel var forventningen, at anføreren kun ville være ude fire til seks uger - og dermed miste de første runder af den nye Superliga-sæson.

Sådan er det bare ikke gået. Det er nu 11 uger siden, det venstre knæ blev opereret, og comebacket har stadig lange udsigter.

Den pille har været svær for Michael Hemmingsen at sluge.

- Det er ikke nemt at erkende, at situationen er, som den er. Heller ikke, at det hele skal foregå på et noget lavere blus.

- Det er frustrerende ikke at kunne yde det, man er ansat til. Fodbold handler jo om, hvor god du er til træning, og det kan jeg ikke vise, selv om jeg gerne vil.

Det har tæret på de mentale ressourcer hos forsvarsgeneralen at nå til den erkendelse.

- Det kræver mange kræfter mentalt at acceptere, at jeg er skadet, og at det tager lang tid at komme tilbage. Og så skal jeg være meget tålmodig, for jeg må kun genoptræne i små doser, siger Hemmingsen.

Tålmodighed på prøve

Derfor er lunten blevet kortere, og han bliver hurtigere irriteret.

Det har de også mærket hjemme i privaten, må anføreren indrømme. Her sætter knæet nemlig også sine klare begrænsninger.

For den professionelle idrætsudøver kan hverken slå græs, hente noget i kælderen eller lege med børnene, som han plejer.

Simpelthen fordi væsken forhindrer ham i at bøje knæet.

Og når knæet ikke kan bøjes, er det meget svært at komme omkring - og især at spille fodbold. Derfor har Michael Hemmingsens rolle i OB også ændret sig.

- Lige i øjeblikket står jeg i baggrunden. Fodbold er på de bedstes vilkår. Når jeg ikke yder, så er jeg ikke god nok og kan ikke være med, forklarer han.

- Man er udenfor, når man er skadet - det er klart. På en eller anden måde er det også fornuftigt nok. Man kan jo ikke bidrage med noget hverken til træning eller kamp.

Begyndelsen på enden?

At knæet kan ende med at koste karrieren, lurer af og til i baghovedet på den 37-årige forsvarer.

- Tanken strejfer mig da nogle gange. Men jeg har fået at vide, at knæet godt kan holde til, at jeg spiller fodbold igen.

Der er dog langt mellem de dystre tanker, for lysten til at spille fodbold overskygger klart alle frustrationer.

- Det mest positive ved alt det her har været at opdage, at jeg stadig har lysten og ambitionerne til at fortsætte.

Inden operationen var Michael Hemmingsen lidt betænkelig ved, om han stadig var fodboldsulten efter 410 kampe i den stribede trøje.

- Jeg er positivt overrasket over, hvor stor lysten er. Jeg vil gerne i form, yde noget og præstere det, jeg er ansat til. Jeg savner at spille fodbold, at være på stadion og at præstere.

Hvis knæet gør som Hemmingsen vil, håber han at være klar til at træne for fuld kraft, når opstarten til forårssæsonen begynder.

På det tidspunkt vil der være gået mere end 14 måneder siden den uheldige tackling.

Hemmingsen: Jeg vil tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce