Helvegs pinsler er forbi

Thomas Helveg har ikke spillet siden forårspremieren midt i marts, hvor modstanderen også hed AaB. Helveg glider ind på backpladsen i stedet for den skadede Jonas Troest (til venstre med nummer 18 på ryggen).
Foto: robert wengler

Helvegs pinsler er forbi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den rutinerede OB-back er tilbage i startopstillingen for både OB og TV 2 efter et surt og uheldigt forår.

FODBOLD: Fornemmelsen for forår har i fodboldmæssig forstand ramt Thomas Helveg sent i år, men nu lysner det endelig for den tidligere landsholdsback.

Når OB-spillerne i eftermiddag løber på banen i Aalborg, er det med Helveg tilbage i startopstillingen, og det er første gang siden forårspremieren mod netop AaB, at den 36-årige forsvarsspiller får brug for kampdresset.

- Det er opløftende for mig, for jeg havde ikke selv regnet med at blive klar, men det er den gulerod, jeg har haft for det sure slid, siger veteranen, hvis trængsler begyndte allerede under den indledende vintertræning.

OB mangler kynisme

Et bøjet ribben efter et sammenstød med Mustapha Papa Diop kostede træningsturen til Florida, en lægskade sendte ham til omklædning efter få minutters spil af forårspremieren mod AaB, og siden var det en skadet hulfodssene, der kostede Helveg spilletid.

- Vintertræningen er under alle omstændigheder en sur omgang, og når man så ikke skal spille alligevel, ja, så er det ikke godt, siger Thomas Helveg, der sammen med holdkammeraterne nu må finde sig i at skulle til Aalborg og være en del af AaB's guldfest uden selv at få medaljer.

- De har været mere konstante end os, mens vi har manglet skarphed og noget kynisme, så vi i stedet for 16 kampe kun havde spillet 10 uafgjorte, lyder Helvegs analyse efter en speciel sæson, hvor hverken FCK eller Brøndby har præsteret på vanligt og forventeligt niveau økonomien taget i betragtning.

Chancen var der i år

Et faktum, der har efterladt rum til provinsens guld-bejlere, men også et faktum, som OB ikke har formået at udnytte.

- Alle Top 5-klubberne siger, at i år skulle det have været, siger Thomas Helveg, der ikke er i tvivl om, at OB har holdet til medaljer.

Alligevel må Ådalens udvalgte undvære klirrende metal og champagne, når fjerdepladsen i eftermiddag bliver cementeret.

Derefter venter godt tre ugers sommerferie, som efter et forsømt forår ikke falder synderligt belejligt for Thomas Helveg, som, når nu det ikke blev til direkte UEFA-kvalifikation, ser det positive i de kommende Toto-kampe.

- Jeg er jo oppe i den alder, hvor man ikke skal ligge stille i ferien, og det er trods alt sjovere at have nogle kampe at træne for. Det betyder også, at vi får tid til at få rettet nogle ting, selv om der selvfølgelig ikke er tale om sekundære kampe, men om kampe, vi skal tage seriøst, siger Helveg, der forinden får mulighed for at opleve topfodbold på allerhøjeste niveau.

Kommentator for TV 2

TV 2 har nemlig sikret sig den rutinerede eks-landsholdsspillers ekspertise under det kommende EM, hvor snart 37-årige Helveg skal øse af sin viden fra mange år i international topfodbold og danne en slagkraftig kommentatorduo med Flemming Toft under en del af de indledende kampe.

Første speakermæssige udfordring bliver opgøret mellem Portugal og Tyrkiet lørdag den 7. juni på dagen, hvor Schweiz og Tjekkiet forinden har åbnet EM-ballet.

- Flemming Toft er en god læremester for mig, og det bliver en god oplevelse. Jeg har jo prøvet slutrunder som aktiv, og nu får jeg muligheden for at se det fra en anden vinkel, fortæller Thomas Helveg, der i juni sidste år var ekspertkommentator ved den berygtede Danmark-Sverige-kamp, hvor en fodboldtosse-sag stjal billedet i en på alle måde højdramatisk affære.

- Måske er det en mulighed at dække det danske landshold i fremtiden, men det vil ikke blive mit primære virke, siger Thomas Helveg, der således alligevel slutter et trist og forsømt fodboldforår på toppen.

TV

TV 2 Sport kl. 15.00

Helvegs pinsler er forbi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce