Helvegs alpetur med TV 2

Thomas Helveg ser Spanien-Rusland på tv-skærmene i pressecenteret i Salzburg, før han selv skal ind og kommentere kampen Grækenland-Sverige. Til højre Politikens garvede reporter Søren Olsen, der engang i 1976 stoppede selveste Gerd Müller i Køges Europa Cup-kamp mod Bayern München på Det olympiske Stadion.
Foto: Leif Rasmussen

Helvegs alpetur med TV 2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thomas Helveg har fået sin sag for som medkommentator for Flemming Toft

FODBOLD: Kloge jyske kvinder hjemme fra redaktionen med blik for rigtige mænd reagerer omgående, når de ser eller hører Thomas Helveg og Troels Bech på skærmen.

- Var det ikke en idé at lave et interview med Helveg som ny tv-kommentator, lød én af de mange hundrede mails derhjemme fra glaspaladset.

Selvfølgelig tænkte deres udsendte, der har kendt Helveg mindst, siden han som 18-årig fik en flig af en andel af OB's seneste mesterskab i 1989 med sit debut-mål mod AGF på Odense Stadion minutter før mesterskabsfesten.

To timer efter mailen fra "Tæt På"-reporter-Rikke kommer Flemming Toft og Thomas Helveg spankulerende direkte ind i pressecenteret i Salzburg, hvor de skal kommentere Grækenland mod Sverige.

Straks kaster flere italienske reportere sig over legenden, der var en institution i italiensk topfodbold hos Udinese, AC Milan og Inter, da Helvegs karriere var på sit højeste.

- Ham dér var en amerikaner, der arbejdede for tv-kanalen ESPN i Italien. Jeg har kendt ham i mange år, siger Helveg, der nu så småt selv har bevæget over på den anden side af sidelinjen som tv-kommentator.

- Det startede faktisk med den famøse kamp i Parken mod Sverige. TV 2 bad mig om at være ekspert på kampen, og så blev der talt om, at jeg skulle være med til at dække Danmarks kampe ved EM, hvis ikke jeg selv kom med som spiller, fortæller Helveg.

Selv om Danmark kiksede, så tog TV 2 alligevel Helveg med til alpelandene.

- Det har været en fin oplevelse. Jeg skulle lige finde ind i rytmen i første kamp, og det gik noget bedre under Holland-Italien. Jeg skal lige vænne mig til at se kampene udefra, for det er noget helt andet, siger den 36-årige OB-veteran, mens han bladrer i den italienske sportsbibel "La Gazzetta dello Sport".

- Jeg ville som forsvarsspiller også være blevet stiktosset, hvis jeg havde oplevet dommeren anerkende van Nistelrooys mål, bemærker han om det omstridte, men korrekte hollandske mål mod italienerne.

Kunsten at byde ind

- Det er en udfordring for mig det her. Det er fantastisk at have Flemming Toft ved min side som læremester. Han er jo nutidens Gunnar "Nu" Hansen, og det gælder om ikke at træde hinanden over tæerne under transmissionen. Toft fører 80 procent af ordet, og så skal jeg byde ind med mine in-put til det taktiske, fortæller Helveg.

- Det her en god måde at prøve mig selv af på og se, om det også i fremtiden er noget for mig.

Helveg har været mest imponeret af hollænderne hidtil og den facon, som de udnyttede Cannavaros fravær hos italienerne på forleden.

- Hollænderne gik højt op midt på modstandernes halvdel og pressede de lidt for selvsikre italienere aggressivt, og så blev de ved, hvor mange måske troede, at de bare ville teste italienerne af et kvarters tid. Pirlo plejer jo at have tid og plads til at gå ned og hente boldene. Det fik han ikke. Det var verdensklasse-spil af hollænderne, mener fynboen.

- Tyskerne har spillet fint også, men ikke så iøjnefaldende i hurtighed og finesse som hollænderne eller portugiserne, men de arbejder knaldhårdt og har et meget kompakt hold.

Thomas Helveg flintrer rundt i lejebil sammen med Flemming Toft i Østrig og Schweiz resten af den indledende runde.

- Jeg skal jo hjem og træne, men det kan godt være, at jeg først stiller til træning i OB den 18. juni. Der er lige nogle småting, der skal på plads, siger den fynske legende.

Ja. Og så har Kim Brink jo købt en ny højre back...

Helvegs alpetur med TV 2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce