Helveg slipper aldrig fodbolden

Thomas Helveg (bagest) tackler Jesper Blicher fra AGF i sæsonens anden Superliga-kamp.
Foto: Arkivfoto: Carsten Bundgaard

Helveg slipper aldrig fodbolden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OB-back glad for, at hele holdet nu tænker ens på banen i modsætning til sidste sæson

FODBOLD: Spillerne har været til et kvarters taktikmøde oppe i klubhus-cafeteriaet og har sagt farvel til Morten Bisgaard og Cristian Bolaños, der er hurtigt omkædte og er sjosket hjem for at forberede sig til mødet med de høje bøge og Svendborg i 2. division.

På bænken foran døren ind til lokalerne, hvor der snart er solgt ud af det gamle Nike-kit gør 37-årige Thomas Helveg sig tanker om både den nære fremtid og sætter også det lange lys på.

- Jeg ved ikke endnu helt klart, hvad jeg skal, når jeg stopper en dag. Men uanset, hvad jeg kaster mig over vil jeg altid vende tilbage til fodbolden uanset hvilket plan, det bliver på, siger Helveg.

- Det gælder jo også om at udnytte de kontakter man har ikke kun fodbold-fagligt og i verdenen uden for. Hvis jeg skulle skubbe al fodbold fra mig for en stund, vil jeg helt sikkert vende tilbage til spillet, tilføjer han lidt kryptisk.

Helveg har kendt Viggo Jensen siden den herostratisk berømte nedsmeltning ved OL i 1992, da Jensens olympiske landshold nærmest "døde" i varmen i Zaragoza med en purung Helveg i truppen.

Ingen revolution

- Viggo kommer jo ikke med noget revolutionerende nyt, men han har en masse erfaring, som han kan dele ud af til vort bedste sammen med Lars og Michael, og så man tage, hvad man kan bruge.

- Seks øjne er bedre end fire, og vi kan arbejde mere grundigt med tingene. Vi gennemgår dødboldene, og det bliver mere og mere vigtigt, og på træningsbanen er vi i stand til at dele os op, så ikke for mange står og kigger og venter, tilføjer Helveg.

Back-veteranen kan mærke, at der er sket meget de seneste uger.

- Vi har fået nye spillere og større bredde og har justeret spillestilen en lille smule. Det hele skærper vore sanser. I forhold til sidste sæson handler vi nu som et hold. Der er blevet større klarhed over, hvordan vi gør det samme på samme tid, mener Helveg.

Knækkede sidste sæson

- Sidst år ville den ene halvdel af holdet erobre boldene og forsøge at komme til en chance i hulens fart, mens den anden halvdel ikke havde overskud til det. Holdet knækkede for tit. Nogle ville være offensive, andre holdt igen. Nu fungerer vi som en helhed.

Helveg har i diamanten fået mere plads til at komme buldrende i ryk, fordi midtbane-spillerne er søgt ind i banen i det nye system.

- Fodbold går ud på at skabe rum, og når man så har skabt dem, så skal man udnytte dem. Det har vi gjort godt.

Helveg er ikke skræmt over i eftermiddag at møde sin gamle lærling Jonas Borring med de lange-lange ben.

- Vi har en god fornemmelse af, at vi i øjeblikket bakker hinanden op, fordi vi står tæt sammen på banen. Vi bestemmer lidt, hvor på banen Borring skal løbe hen, for han vil jo gerne ud at løbe nogle lange ture.

- Men vi scorer mange mål nu, er gode i omstillingsspillet og i spilforståelsen.

Den tidligere landsholdsanfører erkender, at det så tungt ud mod Nordsjælland forleden.

- Vi spillede med for stor afstand mellem kæderne, og så kommer man til at se træt ud, når man løber efter modstanderne.

Som den gamle ræv Helveg er, bruger han ikke tid på at se helt frem til maj.

- Det er alt for tidligt at tale om placeringer, for vi er stadig i en indkøringsfase og der ligger et stort afbræk i vinterpausen, hvor meget kan ske. Men lige nu har vi et stabilt og homogent hold, og det skal vi fastholde.

Helveg har talt.

Helveg slipper aldrig fodbolden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce