Heldet var ikke med danskerne

Guillermo Bongiorno fra CSF Group vandt første etape af Post Danmark Rundt, der blev afgjort i en massespurt i Holstebro.
Foto: Thomas Sjørup/POLFOTO

Heldet var ikke med danskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kunne meget vel have endt med en dansk sejr i første etape af Post Danmark Rundt, men ingen af de danske ryttere havde heldet med sig

CYKLING: Det er i år, det danske cykelløb Post Danmark Rundt endelig skal have en dansk vinder igen, hvis det står til formanden for Danmarks Cykel Union, Jesper Worre. Det er nemlig seks år siden sidst, og løbet trænger til en dansk vinder på hjemmebane.

Men skal det blive sådan, skal de danske ryttere have en del mere held i sprøjten og trampe lidt hårdere i pedalerne, end det skete på den første etape, der med start og mål i Holstebro blev vundet af argentinske Guillermo Ruben Bongiorno fra CSF Group Navigare i en massespurt.

Team Designa Køkkens Martin Mortensen gik ellers først med i et udbrud på syv mand, og da gruppen igen blev hentet af feltet fortsatte han alene, indtil han fik selskab af Jesper Odgaard Nielsen fra Glud og Marstrand Horsens og Kristoffer Gudmund Nielsen fra Team GLS Pakke Shop.

Flot samarbejde

De tre arbejdede forrygende sammen, og da udbruddet efter godt 155 kilometer kørte ind på de to første af tre omgange i Holstebro, der afsluttede etapen, lå Kristoffer Gudmund Nielsen stadig i spidsen med de to andre halsende efter.

Men på sidste omgang i Holstebro blev de tre lykkeriddere hentet af feltet, der på strækningen fra Holstebro, ud til Vestkysten, op til Lemvig og ned til Holstebro igen havde givet udbruddet mere end 10 minutters forspring.

Strækningen med Vesterhavet på den ene side og Nissum Fjord på den anden havde delt rytterne i to lejre - de, der frygtede, og de, der håbede på en hård sidevind. Men selv helt ude ved digerne op til havet var der forbavsende vindstille, og vejrforholdene kom derfor ikke til at vælte udbruddet af pinden.

De tre ryttere kapitulerede først, da de blev indhentet af feltet på den sidste omgang rundt i Holstebro, og det betød, at et samlet felt bragede ind i opløbet i en formidabel massespurt til stor glæde for de mange vestjyder, der havde taget opstilling ved målet.

Og her var der pludselig udsigt til, at det kunne blive en dansk sejr alligevel.

Forrest i feltet lå nemlig Team CSC Saxo Banks Matti Breschel, der sidste år vandt en etape i Århus og samlet blev nummer tre. Men i de afgørende sekunder blev det til en fjerdeplads, og det var ifølge holdets sportsdirektør, Lars Michaelsen, en rimelig placering.

- Vi talte inden løbet om, at vi skulle prøve at køre for Matti. Og under løbet blev vi enige om, at det var det, vi ville. At han kom ind som firer, det er vel som forventet. Jeg er hverken skuffet eller tilfreds. Men jeg tror, han selv er lidt skuffet, når han nu var så tæt på, sagde Lars Michaelsen.

I stedet tog argentinske Bongiorno altså førstepladsen med Gerolsteiners Markus Zberg og tyske Sebastian Siedler fra Skil-Shimano lige bag sig. (ritzau)

Heldet var ikke med danskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce