Hauges afløser er hjemmevant

Et alvorligt anfald af stress i 2005 har lært Michael Birk Nielsen at prioritere skarpere, og derfor sætter han nu sin egen karriere i baggrunden for at hellige sig trænergerningen i Fortuna.
Foto: Kim Rune

Hauges afløser er hjemmevant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michael "Mio" Birk Nielsen vender tilbage til Fortunas danske mestre

VOLLEYBALL: Michael "Mio" Birk Nielsen har det, de fleste jobannoncer efterspørger: En forholdsvis ungdommelig dåbsattest og masser af erfaring.

Trods sine kun 30 år har han allerede 10 års erfaring som divisionstræner, og det er samtidig en hjemmevant dametræner, der afløser Mikkel Hauge som chefcoach for de danske mestre fra Fortuna.

Han har tidligere stået i spidsen for klubbens damer og bragte dengang holdet tilbage i Elitedivisionen for året efter at sikre slutspilsdeltagelsen.

- Det er de samme søde mennesker med de samme søde smil som dengang. De har bare rykket sig rigtigt meget i den rigtige retning i forhold til at ville mere med klubben, og det er jo derfor, at den er kommet så langt. Vi skal ikke ud og forsvare vores position, men udvikle os yderligere, siger den kommende Fortuna-træner.

Lært af stress-anfald

I en årrække har han kombineret og vekslet mellem trænerjobbet og spillerkarrieren, men ikke mindst efter en alvorlig stress-periode i 2005 er prioriteringerne trukket skarpt op.

Arbejdet på Giersing Realskole, kæresten og Fortunas damer kommer til at sluge de fleste af døgnets vågne timer, og så må Michael Birk Nielsens egen karriere køre på 2. klasse.

- Når jeg ser en bold, vil jeg stadig gerne røre den, men det er slut med at træne fire-fem gange om ugen. Jeg stiller mig til rådighed for Fortunas herrehold i det omfang, de vil bruge mig, og så vil jeg fokusere på beachvolley om sommeren, siger elitetræneren, der sammen med assistenttræner Mikael Hauge og sportschef Mikkel Hauge kommer til at udgøre de primære personer omkring guldholdet.

- Den personlige udvikling af spillerne betyder meget for mig, for kun hvis hver enkelt spiller har noget at arbejde med individuelt, bliver holdet bedre, siger han.
Michael Birk Nielsen
Michael "Mio" Birk Nielsen kommer fra Ikast KFUM, hvor han allerede som 19-årig blev træner for klubbens 1. divisionshold.

Han har desuden spillet i ASV i Århus, i Marienlyst, i DHG og i Fortuna. Knæproblemer har dog i flere omgange bremset hans sportslige muligheder.

Trænermæssigt har han stået i spidsen for Ikast, ASV, Fortuna, Marienlysts andethold for herrer samt Midtfyns VK, som han var uhyre tæt på at bringe i Elitedivisionen.

I den kommende sæson skal han stå i spidsen for Fortunas danske mestre. Her afløser han Mikkel Hauge, der selv havde ønsket at holde en pause fra trænergerningen og fortsætter som klubbens sportschef.

Truppen på plads

Fortuna har i øvrigt stort set truppen på plads til den kommende sæson, hvor det ligger fast, at tre profiler takker af.

Sara Holst Olesen stopper karrieren, mens Stine Andreasen og Lotte Vestergaard næppe får tid til indendørs volleyball på grund af deres omfattende satsning på beachvolley.

Til gengæld råder klubben over tre A-landsholdsspillere til at overtage pladserne, idet kanterne Melcijana Salispahic og Karen Helmer-Hansen er udset til at erstatte beachparret, mens det kun 16-årige stortalent på 1,90 meter Juliane Daugaard skal fylde centerpladsen ud.

De to udlændinge Caley Carter-Knudsen og Elena Drinka fortsætter også hos de danske mestre.

Hauges afløser er hjemmevant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce