Hareides allerstørste kamp

Landstræner Åge Hareide forklarer under søndagens træning Christian Eriksen sine tanker om, hvordan holdet skal forholde sig defensivt mod Frankrig på tirsdag. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Hareides allerstørste kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åge Hareide elsker de store kampe og for dansk fodbold er der færre og færre muligheder for at møde de store hold, mener han.

ANAPA: Som flere af reporterne har han sprunget et par dages barbering over, men talen og ordene er stadig skarpe som en ragekniv.

Åge Hareide tøver ikke, da han bliver spurgt, om kampen mod Frankrig på tirsdag er hans største både som spiller og træner.

- Ja. Det er klart. Vi spiller jo om at nå en ottendedelsfinale ved et VM, fastslår nordmanden på dag 13 i lejren i Anapa i mixed zone-teltet, hvor der hænger billeder på bagvæggen af Pione Sisto, Thomas Delaney og Christian Eriksen.

- Jeg elsker at spille de store kampe. Det er det, jeg er mest glad for som træner. Det havde været skidt, hvis vi skulle have taget til Moskva til en betydningsløs kamp, fordi vi allerede var klar. Havde vi været ude, så havde jeg nærmest ikke haft lyst til at sidde på bænken. Det havde været en katastrofe. Jeg ville have mistet al motivation, siger han.

- Nu står vi foran en opgave, som vi kan og må løse og skal vise, at vi er dygtige nok. Det her VM kan vi bruge til at måle os med de bedste hele tiden. Det er vigtigt for landsholdet at spille vigtige kampe for at udvikle os. Vi får ikke chancen for at møde dem så meget, fordi vi er havnet i 2. divisions i det nye kampsystem i National League, tilføjer han.

Hareide har luret en del på franskmændene i de to første VM-runder, hvor Didier Deschamps mandskab har grebet det hele anderledes an end i testkampene.

- Det er et meget dygtigt hold. De har en god målmand, stærkt forsvar, er gode centralt og har fremragende angrebsspillere i verdensklasse. Dybest set har de top-spillere overalt på banen, men franskmændene har ikke haft rytmen eller den overlegenhed, som vi havde forventet af dem.

- Men det er vigtigt, at vi ikke mister boldene i visse områder, som vi gjorde mod Australien. Så bliver vi langt hårdere straffet mod Frankrig. Vi skal være bedre i balance og have en bedre boldomgang, mener Åge Hareide.

Australien har et stærkt kollektiv, og det er betegnende, at Peru har spillet bedst af alle i gruppen, og har 0 point.
Landstræner Åge Hareide var skarp som en ragekniv i mødet med pressen i mixed zone søndag, der kan blive den sidste dag i badebyen Anapa, hvis Danmark ryger ud med et nederlag til Frankrig og et forkert resultat i kampen Australien-Peru.  (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Landstræner Åge Hareide var skarp som en ragekniv i mødet med pressen i mixed zone søndag, der kan blive den sidste dag i badebyen Anapa, hvis Danmark ryger ud med et nederlag til Frankrig og et forkert resultat i kampen Australien-Peru. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Rummet bag os

Åge Hareide opdagede, at hans mandskab efterlod rum bag sig mod australierne.

- Med de boldtab må vi ikke lægge store rum øde bag os, for så kan vi blive sårbare, og vi gik lidt ukritisk til værks. Vi skal spille mere beregnende, når det er muligt. Vi forsøgte mod Australien i al for høj grad at presse bolden igennem i en side i stedet for at vende den med rundt og spille over i modsatte side, og vi brugte alt for mange berøringer til det. Vi skal spille hurtigere og med færre touch på bolden. Om vi skal spille med to 6'ere? Ja, måske endda med tre, sagde Hareide med et hemmelighedsfuldt smil.

- Det har været meget sværere at spille VM-kampene, end jeg troede. Peru kommer pludselig med energi og individuel klasse, Australien har et stærkt kollektiv, og det er betegnende, at Peru har spillet bedst af alle i gruppen, og har 0 point. Vi kan ikke gøre andet end at være så gode som muligt. Vore spillere spiller i topklubber i Europa og vi må vænne os til at spille også mod stærke hold her. De andre nationer kom med hold, der fejer dig af banen, hvis du ikke klar. Der er ingen svage hold og mange af spillerne er efterhånden spillere til flere hundrede millioner. Som Jon Dahl Tomasson sagde, så er det her ikke Anders And-Cup'en, og det kan vi se i alle gruppekampene, hvor alt er meget tæt.

Åge Hareide lover, at Danmark kommer til at stå meget kompakt og tæt mod franskmændene.

- Vi må ikke give dem rum, for de har meget stor rutine. De tager ikke spillet så meget med op på modstandernes halvdel, som vi troede, og som de gjorde i testkampene. De har som andre store hold ved det her VM stået og ventet på, at de mindre laver fejl. De går ikke all in, men spiller meget på omstillinger.

Ændring på holdet

Han ser ikke væsentligt anderledes på franskmændene, hvis de skulle spare Tolisso, Matuidi og Pogba, der alle er belastet med et gult kort og med endnu en advarsel ville være i karantæne til ottendedels-finalerne.

- De har stærke reserver. Det er en del af problemet, at mange på kloden snart koster en halv milliard, og vi kun møder gode spillere. De store nationer har mange spillere at vælge imellem, og så er det op til os fra de mindre nationer at give dem problemer, selv om vi måske ikke helt har den samme store kvalitet, siger Åge Hareide, der fik anvendt lørdagens fridag fra træningsbanen fornuftigt.

- Vi havde en uformel dag, hvor der var lejlighed til at tale med hver enkelt og fik lov til at komme ind i hovederne på spillerne og få dem til at tro på tingene. Vi får en taktisk kamp og vi kommer til at ændre på holdopstillingen, fordi vi ikke bare skal dundre på men være smarte på banen, sagde nordmanden og gik ud til træningen, der var baseret på at øve defensiven.

Træningen blev lukket efter et kvarter og mandag i Moskva vil landsholdet bruge tid på at finde ud af, hvad holdet så selv skal gøre offensivt mod de tidligere verdensmestre.

Hareides allerstørste kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce