Hans A. klar for Coventry

Hans Andersen får ny engelsk arbejdsgiver efter bruddet med Peterborough, der stadig skylder fynboen omtrent en halv million kroner.
Foto: Carsten Bundgaard

Hans A. klar for Coventry

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynboens brud med sin tidligere engelske klub er nu endeligt - han har krav på en halv million kroner

SPEEDWAY: Hans Andersen, fynsk speedwaykører, bryder nu endeligt med sin engelske klub Peterborough efter den seneste tids manglende udbetalinger af løn - og den fortsat manglende betaling fra klubbens ejer for et personligt sponsorat fra sidste sæson.

Efter Fyens Stiftstidendes oplysninger har Hans Andersen således netop indgået en kontrakt med Coventry for resten af den engelske ligasæson - en aftale, der sandsynligvis bliver officiel i dag. Hans Andersen får debut for sin nye klub allerede torsdag den 7. august i en udebanematch mod netop - Peterborough.

Hans Andersen siger, at han har cirka en halv million kroner tilgode hos Peterborough og klubbens ejer personligt. Og ifølge den fynske topkører er han to gange blevet præsenteret for lønchecks fra klubben, der ikke har været dækning for.

- Det er en sag, der kan ende i retten, hvis der ikke kommer en løsning, siger Hans Andersen, der tilføjer:

- Det er jo et stort beløb, som man nok kunne købe nogle julegaver for!

England på vippen

Hans Andersen gør altså 2008-sæsonen i England færdig. Det er til gengæld ikke sikke sikkert, at den fynske kører er med i den engelske liga i næste sæson. Ligesom den fynske verdensmester Nicki Pedersen har gjort allerede i denne sæson, ja, så overvejer Hans Andersen således helt at droppe den engelske liga. Han siger:

- Jeg har hele mit set up på plads i England med udstyr og mekanikere, så jeg kan ligeså godt køre resten af denne sæson færdig... Men jeg vil bruge vinterpausen til at overveje, om jeg kører i England i 2009.

I den engelske liga er der rigtig mange løb til en relativ dårlig betaling i forhold til eksempelvis løb i Sverige, Polen og Rusland.

- I det hele taget er det som om, at mange ting i og omkring den engelske speedwayliga foregår som for 50 år siden, lyder det fra Hans Andersen.

Efter at den fynske kørers økonomiske tvist med Peterborough blev offentlig kendt, har tre andre ligaklubber været inde i billedet for Hans Andersen for resten af sæsonen. Men aftalen blev altså med Coventry Bees, der blandt andet også har den engelske Grand Prix-kører Chris Harris i truppen. Klubben har ikke andre danske kørere.

Svingende sæson

Hans Andersen siger, at det er en lettelse, at hans økonomiske tvist med Peterborough er blevet offentlig kendt.

- Det er en belastning for fokus at have have den sag kørende, men det er lettet, efter at det er kommet ud, siger Hans Andersen, der tilføjer:

- Det har været svært at køre med en 100 procents indstilling i England, når du reelt ikke blev betalt - og det er problematisk, hvis sådan en halv indstilling til tingene smitter af på andre starter i de øvrige ligaer og i Grand Prix-løb.

Hans Andersen har indtil nu haft en meget svingende sæson - også i VM-sammenhæng. Det næste Grand Prix - det 6. ud af 11 - køres allerede i morgen i Tjekkiet.

Hans Andersen vandt med sin danske klub Fjelsted i Outrup onsdag aften - den fynske klubs kun anden sejr i denne sæson. I går slappede Hans Andersen så af i hjemmet i Odense, inden turen i dag går til Prag til træning inden lørdagens Grand Prix.

Hans A. klar for Coventry

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce