Han vil bare gerne spille

Familien Faust, Andre, Laura og Brendan på knap to år, var ellers glade for at være kommet til Odense, men nu er glæden forsvundet.
Foto: Ole Friis

Han vil bare gerne spille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÆRGRELSE: André Faust og familien forstår ikke den behandling, de har fået af OIK

ISHOCKEY: I stedet for det sædvanlige anonyme navneskilt hænger der et lille hus skåret i træ på hoveddøren.

"The Faust Family" står der på huset, som Laura Fausts mor har lavet til familien.

Den har fulgt familien fra hoveddør til hoveddør på dens europæiske vej, der har sendt den fra Augsburg og Köln i Tyskland via svenske Karlstad til Odense.

Undervejs er familien blevet udvidet med Brendan.

Han bliver to år om et par dage og kigger fra sofaen opmærkomt på tv's Teletubbies. Han sidder mellem far André og mor Laura Faust. Sidstnævnte skal, hvis alt går vel, føde en lillesøster eller -bror til Brendan om seks uger.

Lejligheden ligger i én af Odenses stille, men centrale, sidegader - tæt ved banegården.

- Vi er virkelig glade for byen her. Den er livlig, og folk er meget venlige, siger Laura Faust om Odense.

I de måneder om året, hvor ishockeyen ligger stille, arbejder hun som skadestue-sygeplejerske hjemme i Amerika.

Hun er fra USA, og André Faust er fransk-talende canadier, så sønnen Brendan får en to-sproget opdragelse, hvilket ikke ser ud til at genere ham.

Albue-tacklingen

Han følger tv'et, mens far fortæller om den famøse hjernerystelse, der har gjort ham til øjeblikkets mest omtalte idrætsmand på Fyn.

- Det var en hård albue-tackling, men den var ikke specielt svinsk. Det havde nok noget at gøre med den måde jeg havde hovedet på, siger André Faust om det møde med Herning-spilleren Christoffer Kjærgaard, der for snart tre måneder siden satte ham ud af spillet.

- I de første seks uger havde jeg hovedpine non stop. Så begyndte der efterhånden at komme nogle timer uden hovedpine, og nu er det tre fjerdedele af dagen, hvor jeg ikke har ondt, siger Faust.

Ser fit ud

- Det er jo nok svært for alle andre at forstå. De ser på André, og de ser ham se fuldstændig fysisk fit ud, supplerer Laura Faust, der i kraft af sit sygeplejerske-job opmærksomt følger historien fra sidelinien.

- Det er begyndt at blive bedre med hovedpinen, men det spørger OIK-ledelsen ikke til. Jeg har eller gjort alt, hvad de har bedt om, jeg har gået til alle mulige specialister. Jeg har prøvet akupunktur, zoneterapi og kiropraktor. Jeg møder op i klubben, men jeg føler slet ikke, ledelsen er på bølgelængde med mig, siger André Faust.

Flere rystelser

Han har haft hjernerystelser flere gange før.

- Senest i Köln, hvor jeg også brækkede kæben. Der var jeg groggy, tåget og svimmel i 10 dage, men så gik det over. Og jeg har ikke været væk fra træning før i min karriere i mere end fire uger.

Men siden hjernerystelsen den 12. oktober har Faust ikke lavet meget andet end at hvile sig, gå ture, gå til specialister og møde op for at se på træningen.

- Det er frustrerende. Og det tjener ikke noget formål for mig bare at lave ingenting. Jeg vil bare gerne spille, og jeg skal også have en kontrakt et sted i næste sæson, men hvem vil give mig én, hvis jeg kommer fra den her sæson næsten uden at have spillet, siger han.

Professionel indstilling

- Men hvis du nu blev klar til at spille igen, hvordan ville du så have det med at stille op for en klub, der faktisk har fyret dig?

- Jeg er professionel, selv om OIK-ledelsen vist ikke altid helt er det. Så jeg vil spille for holdet. Og jeg ved også godt, at nogle af modstanderne kunne finde på at gå efter mit hoved, hvis jeg kommer i kamp igen. Men det skal jeg nok finde ud af at forholde mig til, forsikrer André Faust.

Teletubbies er forlængst færdig, men snart to-årige Brendan kigger i stedet på det dykker-program, BBC World nu sender.

- Han er ved at være stor nok til at forstå, hvad der er foregår, når jeg tager ham med til ishockey. Forhåbentlig får han snart lov til at se sin far spille igen, siger Laura Faust.

Han vil bare gerne spille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce