Han skal hedde Thomas eller Jon


Han skal hedde Thomas eller Jon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Landstræner Morten Olsen skal ikke kun tage stilling til, hvem der skal afløse René Henriksen i midterforsvaret. Han skal også tage stilling til, hvem der skal efterfølge Panathinaikos-spilleren som ny anfører på landsholdet. Landstræneren har endnu ikke lagt sig fast på, hvem der fremover skal bære anførerbindet, men nogle af landets fodboldeksperter vil gerne give Olsen et velmenende råd.

Blandt andet den tidligere landsholdsspiller og anfører for Silkeborg, Morten Bruun.

- Der er mange i spil. Der kan komme tre på tale som ny anfører, og jeg synes, han skal hedde Thomas. Helveg kunne det godt være, selv om han kun holder to år mere på landsholdet. Men jeg hælder mest til Thomas Sørensen, som ser ud til at skulle stå i målet i mange år frem. Han står godt nok bagest, hvor han ikke kan påvirke spillet så meget, men jeg tror, han ville kunne blive en god anfører. Så er der jo Gravesen, men jeg tror ikke på det. Det kunne godt være, at han ville vokse med opgaven, men det klæder ikke en anfører at tage kvælertag på en modstander eller smide bukserne til træning. Dog virker Gravesen mere moden nu end tidligere, siger Morten Bruun.

Der er ikke en enkelt spiller, der skiller sig ud som det oplagte valg til at efterfølge Henriksen som anfører, og Esbjergs træner, Ove Pedersen, starter da også med en lang tænkepause, inden han giver sit bud.

- Det må blive Thomas Helveg. Han har erfaringen, og han er en spiller, der går forrest. Det diskvalificerer ham ikke, at han ikke har så mange år tilbage på landsholdet, for så skulle man jo vælge en, der er 18 år. Jeg vil ikke pege på Thomas Gravesen, for det virker som om, han har nok at gøre med sig selv i øjeblikket. Men han bør kunne gøre det på sigt, vurderer Ove Pedersen.

René Henriksen blev fast mand i det centrale forsvar, da Marc Rieper indstillede sin landsholdskarriere. Og Rieper har et helt andet bud på, hvem der skal have anførerbindet.

- Jon Dahl Tomasson vil jeg sige. Han er en god type, som har de kvaliteter uden for banen, der skal til. Jeg tvivler lidt på, at Thomas Gravesen har dem. En anfører skal forhandle bonus- og sponsoraftaler med DBU på vegne af alle spillerne, og han skal sørge for, at spillerne har det godt uden for banen. Den opgave tror jeg, Helveg vil kunne løfte, siger Marc Rieper.

Ny makker til Laursen

Ikke nok med, at der skal findes en ny anfører, der skal selvfølgelig også findes en ny mand som makker til Martin Laursen i midterforsvaret

- Per Krøldrup er det oplagte valg. Han er godt nok en anderledes type end Henriksen og har måske sin styrke i rå power, men der er ikke en type som Henriksen derude, siger Marc Rieper.

Esbjergs træner nævner også Krøldrup blandt de mulige afløserne.

- Der er emner i skikkelse af Krøldrup, Albrechtsen og Gaardsøe. Det er andre typer, men det skal nok komme til at fungere, hvis man justerer lidt på taktikken. Der var ikke mange, der troede, at det kunne fungere med teknikere som Jes Høgh og René Henriksen i midterforsvaret, men det gik fint, forklarer Ove Pedersen.

Han skal hedde Thomas eller Jon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce