Han giver talentet gas

Nikolaj Bøllingtoft i fuld uniform i forældrenes baggang, der også fungerer som værksted og reservedelslager. Her knokler det 15-årige talent i timevis med at gøre den lille racer klar til nye sejre.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Han giver talentet gas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SUVERÆNT: Nikolaj Bøllingtoft gav alle konkurrenterne baghjul gennem hele sæsonen

ÅRETS FUND

Han kørte med næsten det hele i 2002. Totalt dominerende gennem hele sæsonen, levnede den 15-årige Nikolaj Bøllingtoft ikke megen tvivl, da Dansk Automobil Sports Union skulle finde årets mest talentfulde gokartkører. Diplomet hænger på væggen på værelset, der bugner af pokaler på både hylder og i pokalskabet.

Store som små fortæller de om et helt særlig talent inden for dansk motorsport.

- Der er vist omkring 60, siger Nikolaj Bøllingtoft stille, og gemmer stoltheden godt bag den lidt generte facade.

Colding-pokalen

- Og så har jeg jo også fået den her, siger han og viser Colding Pokalen, der gives til motorsportsmand, der med udgangspunkt i karting har gjort dansk motorsport ære i ind- og udland. I pokalen er i forvejen ridset så fornemme navne som Jan Magnussen og Jason Watt.

Nikolaj Bøllingtoft er nærmest født i en gokart. Farmand Rene Bøllingtoft var selv en fremragende kører, og sønnikke har givet talentet fuld gas. Allerede som 3-4 årig klemte den lille Nikolaj sig op i en styrthjelm, ned i gokarten og pumpede pedalerne i bund bag et rat, han næsten ikke kunne holde om. Selv om han også finder tid til at spille fodbold, fylder gokartsporten stort set alt.

- Om sommeren bliver værkstedet nærmest til mit værelse, fortæller Nikolaj Bøllingtoft, der skruer, pudser og finjusterer karten til mindste detalje i baggangen, der er omdannet til værksted og reservedelslager.

Siden er det gået slag i slag, og kulminationen kom i sommer. Efter at have vundet DM, Dansk Super Kart og Peugeot Junior Cup - alle med maksimumpoint, kørte han sig til en imponerende tredjeplads ved EM i Frankrig, hvor han satte flere af de store fabrikskørere på plads med sublim og velovervejet kørsel.

Nikolaj Bøllingtoft satsede allerede i 2001 på mange udenlandske løb og tjente lærepengene på den hårde måde. Fra at være vant til ofte at vinde de danske løb, var der pludselig kun baghjul fra konkurrenterne i de udenlandske. Kun stor støtte fra teamet omkring ham, fik Nikolaj skubbet psykisk på banen igen. Det team, der kun består af far Rene, der fungerer som mekaniker, vejleder og fast støtte.

- Der er måske nogen, der vil sige, at vi ikke er rigtig kloge, når vi bruger så meget tid som vi gør, men vi kan sagtens se fornuften i det, siger Rene Bøllingtoft, der tror at sønnen kan nå meget langt med sporten, men aldrig vil presse beslutninger uden om Nikolajs egne ønsker.

Fyldt kalender

I Nikolaj og Renes kalender er der i alt booket over to måneder i det første halvår af 2003 - primært til udenlandske løb i Italien. Transporten foregår i en autocamper, der også fungerer som hjem på de mange og lange ture mellem Aarup og Sydeuropa. Mens Rene passer rattet, laver Nikolaj lektier, så han er klar til sin eksamen i 9 klasse til maj.

Selv om det burde være oplagt at slumre søde Formel 1-drømme, spekulerer Nikolaj Bøllingtoft ikke specielt i de baner, og trækker lidt på skulderen da snakken falder på fremtidsplaner. Men idolet er der til gengæld ikke tvivl om.

Han hedder Michael Schumacher.

Han giver talentet gas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce