Hamilton vandt British Open efter omspil


Hamilton vandt British Open efter omspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GOLF: Den relativt ukendte Todd Hamilton imponerede alt og alle og vandt i går den 133. udgave af verdens største turnering, British Open.

Amerikaneren måtte ud i fire dramatiske omspilshuller mod vinderen fra 2002, sydafrikaneren Ernie Els, før han kunne hæve sejrstrofæet The Claret Jug og sætte otte millioner kroner ind på præmiekontoen.

Afgørelsen faldt på tredje omspilshul, efter at begge spillere havde klaret de to første i par, og her overbeviste verdens nummer 56 hele golfverdenen om, at det ikke var tilfældigheder, der gjorde, at han inden søndagens finalerunde førte The Open på banen, der ligger blot et køllesving fra Atlanterhavet.

For mens Els brugte fire slag på par tre hullet, sænkede Hamilton bolden på tre og sikrede sig en matchbold, som han køligt udnyttede på fjerde omspilshul, Royal Troon-banens 18., selv om den tredobbelte major-vinder Els kun var to centimeter fra at sikre sig et ekstra omspilshul.

Fører-trio

Majorturneringens fjerde og afgørende runde udviklede sig ellers hurtigt til en duel i en førertrio bestående af amerikaneren Phil Mickelson, Ernie Els og Todd Hamilton, efter at Els indledte med to birdies, og Mickelson på hul fire viste klassen med en eagle.

I sol og blæst fulgtes de tre spillere ad, indtil sydafrikaneren gjorde vejen til The Claret Jug ekstra lang med en dobbeltbogey på 10. hul. Og Mickelson, der også vandt årets US Masters, var pludselig alene i spidsen, da Hamilton også fejlede på hul 10, hvor han brugte et slag mere end par.

Men den senere sejrherre spillede sig på imponerende vis tilbage i topstriden, da han på de næste seks huller kunne notere tre birdies på sit scorekort. Els bevidste også sin klasse, da han lavede birdies på hul 13, 16 og 17, mens Mickelson med en bogey på 13. hul spillede sig ud af topstriden og endte turneringen på tredjepladsen.

På duellens sidste hul lavede Hamilton et skidt andetslag, hvilket i sidste ende resulterede i en bogey, og det åbnede døren på klem for Els, der spillede sikkert, sænkede sit par-put og sikrede sig de fire omspilshuller.

Første major-gevinst

Den 38-årige Todd Hamilton fra Illinois har aldrig tidligere vundet en major-turnering, og faktisk var han tæt på at stoppe karrieren, da han ikke for alvor slog igennem i hjemlandet USA. Som et sidste desperat forsøg på at få gang i golfkarrieren forsøgte han sig på den japanske tour, hvor han levede af sin hobby i 11 år, inden han i år endelig sikrede sig en plads på den amerikanske PGA Tour.

Verdens-etteren Tiger Woods startede søndagen med at spille sig tæt på topstriden med to indledende birdies. Men tre bogeys sendte den ottedobbelte major-vinder tilbage på en sluttelig 9.-plads. Woods har ikke vundet en majorturnering, siden sin triumf i US Open for to år siden, hvorefter han stoppede samarbejdet med træner Butch Harmon, og siden da har hans spil og i særdeleshed hans sving ikke været det samme.

Dansk skuffelse

De to danske deltagere i British Open, Anders Hansen og Thomas Bjørn, skuffede på den svære bane ved den skotske vestkyst og klarede ikke cuttet.

Hamilton vandt British Open efter omspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce