Halvhjertet sejrsjubel

Tak for god støtte - FC Fyns spillere hilser af med de 1141 tilskuere, der havde valgt fodbold på en flot sommersøndag. Nu er spørgsmålet, om FC Fyn har optrådt for sidste gang i denne sæson på Odense Atletikstadion - eller om der bliver mere ...
Foto: Carsten Bundgaard

Halvhjertet sejrsjubel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en godkendt sejr over Thisted FC må FC Fyn gå efter den spinkle chance for oprykningskampe

FODBOLD: De jublede - FC Fyns spillere - efter at sejren på 1-0 over det allerede oprykkede tophold fra Thisted FC var i hus efter nogle slutminutter, hvor fynboerne var under pres.

Men jublen var tydeligvis ikke 100 procent helhjertet, for spillerne vidste godt, at rivalerne til den eftertragtede andenplads i 2. division vest - og dermed til oprykningskampe til 1. division - Brabrand FC netop havde vundet 1-0 over OB 2 få meter væk, på Fionia Park.

Med de resultater er FC Fyn fortsat to point efter Brabrand IF, ja, i realiteten tre point på grund af østjydernes fornemme målforskel. Så kravet til sidste runde på søndag er kontant - og ærlig talt lidt skræmmende for fynboerne: Hvis sæsonen skal fortsætte for fusionsklubben, ja, så skal FC Fyn selv vinde ude over Vanløse IF - og Brabrand IF skal tabe til bundholdet AB 70 på hjemmebane.

Hvis OB 2 havde kunnet holde et uafgjort resultat på Fionia Park, havde mulighederne set lidt lysere ud for FC Fyn. Så havde fynboerne nemlig også snuppet andenpladsen, hvis kampen i Århus ender uafgjort.

Det, FC Fyn skal læne sig op af, er, at AB 70 med en sejr i går over AaB 2 på 2-1 pludselig lugter mulighed for redning fra nedrykning.
Foto: Carsten Bundgaard

For få scoringer

FC Fyn-træner Viggo Jensen ønskede i går ikke at snakke frem og tilbage om andre holds resultater - og chancen for en AB 70-sejr mod Brabrand IF på søndag.

- Ved du hvad, det har hverken du eller jeg indflydelse på ... Vi skal koncentrere os om at gøre vort eget arbejde færdigt, og så må vi jo se om - og håbe på - at det rækker, lød det fra Viggo Jensen foran FC Fyns omklædningsrum umiddelbart efter kampen.

Viggo Jensen kaldte i øvrigt kampen mod Thisted FC for "en godkendt FC Fyn-præstation" - specielt på baggrund af mange rokeringer. Salih Kaya var atter i centerforsvaret på baggrund af Noel Sekas tilknytning til Benins landshold, og både Morten Panduro og Ken Ragus var ude i går .

1-0 blev altså kampens resultat på Odense Atletikstadion - på et pragtfuldt hårdt og kontrolleret skud med ydersiden af Lwasi Sahula fra kanten af straffesparkfeltet - i øvrigt efter en perfekt aflevering fra højrekanten fra netop Salih Kaya. Sahula var særdeles hårdt arbejdende i de vel cirka 27 grader i skyggen - han var involveret i rigtig meget - men han skulle have scoret et eller to mål mere på store chancer. I det hele taget får FC Fyn fortsat for få scoringer ud af godt spil.

Til gengæld lykkedes det altså i går at undgå at give en sejr væk til uafgjort i den døende del af kampen - som man ellers har oplevet det flere gange i denne sæson med FC Fyn. Det blev dog alligevel nogle hede slutminutter, da Thisted FC lavede en offensiv indskiftning, og FC Fyn-forsvaret blev sat under pres. Og det gav et gib i publikum, da en fejl af Klaus Larsen i overtiden var tæt på at sende Thisted FC på måltavlen.
Foto: Carsten Bundgaard

Dumme pointtab

Men en kamp med til tider rigtig flot teknisk spil af FC Fyn, og man kunne ikke lade være med at sidde og tænke på de dumme pointtab, holdet har lidt hen over sæsonen. Bare et par stykker af de point ville have lunet gevaldigt her i slutfasen.

I øvrigt: En godkendt præstation af allerede oprykkede Thisted FC, der i oprykningsrusens efterdønninger kæmpede godt for sagen. Brabrand IF kan i hvert fald ikke sige, at FC Fyn fik noget foræret i den kamp.

Blandt andet sad man hele tiden og frygtede, at Thisted FC's hurtige spids, Lars Kristensen, ville rykke sig fri af FC Fyn-forsvaret. Utroligt at den mand faktisk spillede i Serie 4 for halvandet år siden!
Foto: Carsten Bundgaard
FC Fyns træner Viggo Jensen, der til manges forundring var iført langærmet trøje i heden - var tændt fra kampens start. Der var blandt andet flere
FC Fyns træner Viggo Jensen, der til manges forundring var iført langærmet trøje i heden - var tændt fra kampens start. Der var blandt andet flere "råd" til dommer Tom Krøyer.
Foto: Carsten Bundgaard
Foto: Carsten Bundgaard

Halvhjertet sejrsjubel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce