Håndboldherrer undgår natteroderi med tidlig kampstart

Michael Damgaard går typisk i seng mellem klokken tre og fem, når Danmark har spillet de sene kampe ved EM.

Håndboldherrer undgår natteroderi med tidlig kampstart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EM-holdet kan se frem til en mere normal døgnrytme med to tidlige kampe i de kommende dage. I aften møder holdet Tyskland klokken 18.15.

Det er foreløbig slut med kortspil og holdhygge til langt ud på de små timer, når de danske håndboldherrer har været i aktion ved EM i Kroatien.

I søndagens kamp mod Tyskland - og i øvrigt også mod Makedonien på onsdag - kommer Danmark nemlig ikke til at spille på det sædvanlige tidspunkt 20.30, men i stedet 18.15.

Derfor har spillerne et håb om at få en nogenlunde normal døgnrytme tilbage.

- Vi kan forhåbentlig komme lidt tidligere i seng, siger bagspilleren Michael Damgaard, der efter kampene ved EM først er faldet i søvn mellem klokken tre og fem.

- Når man først er hjemme omkring midnat og derefter skal spise, så ved man godt, at selv om man er træt, kan man ikke falde til ro alligevel.

- Jeg har udnyttet tiden til at være sammen med de andre, men håber da på at få en bedre rytme nu, siger Michael Damgaard.

Danske håndboldlandshold er vant til at skulle spille de sene kampe ved store mesterskaber.

Kvindelandsholdet spillede i december seks ud af syv VM-kampe klokken 20.30, mens herrerne ved VM i Frankrig for et år siden fire gange skulle i aktion klokken 20.45.

Dengang forsøgte Michael Damgaard at pumpe adrenalinen ud af kroppen ved at gå i fitnessrummet midt om natten.

- Der var nogle aggressioner, der skulle ud. Men det sene spilletidspunkt tager man jo med. De fleste har svært ved at sove.

- Måske er der nogle, der har et lidt bedre sovehjerte end andre, men der sker en masse efter sådan en håndboldkamp, og man kan ikke altid finde ro i hovedet. Det er en del af gamet, og vi er heldigvis vant til det, siger han.

Mens Danmark og Tyskland altså går i kamp klokken 18.15, er søndagens sene kampstart overladt til Makedonien og Spanien.

Håndboldherrer undgår natteroderi med tidlig kampstart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce