Håndbolden klar til tørklæder

Zenab El-Khatib må gerne spille fodbold med sit specialdesignede tørklæde, og nu er håndboldforbundet på Fyn også klar til at tillade tørklæder i håndboldkampe.
Foto: Jørgen Hansen

Håndbolden klar til tørklæder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Håndbold Forbund endnu tættere på en løsning efter at have set fodbold-pigen Zenab El-Khatib

FODBOLD: Fyns Håndbold Forbund er i løbet af kort tid klar til at lade unge indvandrere spille håndbold med tørklæde i de fynske klubber.

- Vi er ikke så tørklæde-forskrækket, som visse andre er, så er vi er meget langt fremme i arbejdet med at finde en løsning, så man kan spille med en hovedbeklædning, siger FHF's formand Mogens Johansen, der også er medlem af Dansk Håndbold Forbunds bestyrelse.

- Vi har længe arbejdet på at finde en løsning, så det ikke er forbundet med fare at spille med et tørklæde, tilføjer han.

Mogens Johansen er inspireret af Stiftstidendes mandags-historie, hvor den 15-årige indvandrerpige Zenab El-Khatib foreløbig har fået lov til at spille på det danske U/16-landshold i fodbold med et tørklæde, som hun har fået en veninde til at lave på en sådan måde, at det ikke udgør nogen sikkerheds-risiko i kampene.

- Det er jo det, der hidtil har været vores problem. For nogle år siden var der en Århus-pige, der stod på mål, og hun fik ikke lov af samme grund. Tørklædet må ikke gå ned omkring halsen, fortæller Mogens Johansen.

Zenab gav god idé

FHF-formanden mener, at processen i håndboldforbundet nu tager fart efter historien med Zenab El-Khatib.

- Vores plan er, at de unge skal kunne spille med tørklæde, når de bliver juniorer, og nu tror jeg, at det går noget stærkere med at få det indført. Det virker jo som om, at Zenab har fundet en måde at bære tørklæde på uden fare for sig selv og andre. Det er da lige før, at vi skal tage kontakt med Zenabs veninde, siger Mogens Johansen.

- Lars Krogh Jeppesen spiller jo også med noget hårbånds-agtigt, men nøjagtigt som Zenabs tørklæde glider det jo bare af, hvis nogen får fat i det.

- Jamen, muslimernes tørklæde er jo stadig et religiøst symbol, og det kan vi jo ikke have. Hvad hvis en jøde vil spille med kalot?

- Ja, den sidder jo løst, så den er nok svær overhovedet at spille med. Men generelt er vi ligeglade med religion. Vi skal bare have så mange som muligt til at dyrke idræt. Det er vores helt klare holdning.

- Som idrætsledere er vi ikke til for at lave begrænsninger, og vi tillader jo også piercinger, hvis bare de er dækket til under kampene, fastslår Mogens Johansen.

Håndbolden klar til tørklæder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce