Med overraskende sejr 26-21 holder fynboerne fast i spinkel chance for slutspil. Men Nykøbing Falster Håndbold kan slukke lyset allerede torsdag

Med en smittende spille- og skudglæde begejstrede et HC Odense helt fri for pres og nerver 1742 tilskuere i Odense Idrætshal, da de orange onsdag aften vandt 26-21 over næsten-topholdet Randers HK efter fynsk føring 13-5 ved pausen.

Gæsterne, der kæmper hårdt for et så godt udgangspunkt til slutspillet som muligt, virkede lammet af nerver og begik fejl på stribe. Og i HC Odense-målet tog brasilianske Chana Masson de Souza pippet helt fra det rystede Randers-angreb.

Med sejren holder fynboerne fast i en spinkel chance for slutspil. Det kræver imidlertid HCO-sejr i Viborg på onsdag - og så må Nykøbing ikke få point i sine to sidste kampe i grundspillet og Silkeborg-Voel må kun få et enkelt point i sine to sidste kampe. Nykøbing tager imod København torsdag, mens Silkeborg-Voel lørdag spiller mod Viborg HK.

En stadig bedre spillende Stine Svangaard blev fynsk topscorer med seks mål. Sarah Iversen og Line Haugsted scorede begge fem mål.

De orange har en stribe profiler ude med langtidsskader: Maria Adler, Nadia Offendal, Mathilde Nielsen og Suzanne Bækhøj. Jo mere bemærkelsesværdig var den overraskende (store) fynske sejr. Men HC Odense har været i konstant spillemæssig fremgang efter VM-pausen.

  • SportFyn