Gyser i Svendborg: Rabbits fightede sig til overtidssejr

Terrell Harris, her med bolden i den forrige hjemmekamp mod Bakken Bears' Devaughn Akoon-Purcell, blev topscorer og matchvinder for Svendborg Rabbits i overtidssejren over Næstved. Foto: Yilmaz Polat

Gyser i Svendborg: Rabbits fightede sig til overtidssejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stærkt comeback i det sidste minut af overtiden vendte truende nederlag til sejr for Svendborg Rabbits over Næstved i sydende kaninhule.

Basketball: Efter tre nederlag i træk til tophold fik Svendborg Rabbits en vital sejr, da Næstved, der ligger på tredjepladsen, blev besejret 83-81 efter overtid i en sydende kaninhule, hvor 848 tilskuere fik over to timers basketdrama.

Rabbits var bagud det meste af overtiden mod Næstved, der et minut og 20 sekunder før tid førte 80-76. Men Rabbits fik fightet sig tilbage med en uhyre vigtig treer af amerikanske Terrell Harris til 81-81 med 36 sekunder igen.

Michael Moore ramte kun på et af to straffekast til 82-81 med 23 sekunder igen, men Næstved fik ikke scoret på det sidste angreb, der kunne have givet gæsterne sejren. I stedet tilkæmpede Mathias Kelly sig bolden med to sekunder igen og sendte bolden ind på benene af en Næstved-spiller, så Rabbits fik bolden.

Ved indspillet dømte dommerne overlagt fejl på Næstveds Conner Washington, der ramte Mikkel Plannthin uden chance for at nå bolden. Dermed to straffekast til Plannthin, der scorede på det ene, og Rabbits kunne holde bolden tiden ud og lade sig hylde af publikum efter en medrivende match.

- Vi kæmpede og spillede med intensitet. Det er det, der gør, at vi vender kampen, sagde Mikkel Plannthin efter kampen.

- Vi havde hjemmebanefordelen. Det var en fed kulisse at spille i, sagde den 28-årige Rabbits-guard.

Svendborg Rabbits-Næstved 83-81 (45-37)
Basketligaen
Periodecifre: 16-23, 29-14, 15-13, 12-22, 11-9.

Kampens gang: 16-23, 45-37, 60-50, 72-72, 83-81.

Point Svendborg Rabbits: Terrell Harris 25, Michael Moore 22, Harding Nana 11, Jacob Enevold Jensen 10, Mikkel Plannthin 6, Rasmus Christensen 3, Mathias Kelly 3, Tomas Bjarkason 3.

Point Næstved: Kazembe Abif 18, Devin Daly 13, Troy Franklin 11, Chris Gabriel 10, Zygimantas Riauka 10, Conner Washington 7, Mathias Bak Christensen 6, Philip Hertz 3, Ray Sanders 3.

Bedste spillere: Svendborg Rabbits: Terrell Harris. Næstved: Kazembe Abif.

Dommere: Rune Ressel Larsen, Carsten Baasch Kristensen og Morten Thomsen.

Tilskuere: 848.

Næste kamp: Onsdag 27. december kl. 19.00: Svendborg Rabbits-Stevnsgade.

Tæt fight hele vejen

svendborgLandsholdscenter Jacob Enevold Jensen brugte alle sine 215 cm godt og scorede de første fire point for Svendborg Rabbits, der kom foran 6-2. Men Næstved svarede hurtigt igen i første periode, hvor sydsjællænderne var klart bedre til at ramme kurven med den lynhurtige guard Troy Franklin som den dominerende figur.

Han scorede to treere i træk til føring 11-6, og selv om Rabbits kom på 11-11, så scorede Næstved 10 point i træk til 21-11.

Men Rabbits kæmpede sig tilbage i kampen i anden periode. Terrell Harris ramte en treer til 32-31, den første føring siden kampens første minutter. Da den 18-årige forward Tomas Bjarkason ramte en af sine sjældne treere til 38-33, var taget i kaninhulen ved at løfte sig.

Rabbits førte 45-37 ved halvlegspausen og fortsatte de gode takter efter pausen.

Rasmus Christensen ramte en treer til 50-41. Kort efter fik Jacob Enevold sin fjerde fejl og tog plads på bænken. Han kom ind igen i sidste periode og undgik at få den eliminerende femte fejl.

Rabbits bevarede forspringet og førte 60-50 inden sidste periode.

Næstved fik hurtigt ædt sig ind, og i en hektisk slutfase udlignede Næstved til 72-72 med 51 sekunder igen. Der blev ikke scoret yderligere i den ordinære tid, og så måtte vi ud i fem minutters overtid.

Her indledte Næstved bedst med fire point i træk af den 211 cm høje sydafrikaner Chris Gabriel, men han røg ud med sin femte fejl efter et minut af overtiden, og så fik Rabbits kæmpet sig tilbage til den vitale sejr.

Svendborg Rabbits har nu fire sejre i ti kampe og er på en delt femteplads i Basketligaen.

Gyser i Svendborg: Rabbits fightede sig til overtidssejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce