Gyldne tider på vej for dansk cykling


Gyldne tider på vej for dansk cykling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chris Anker Sørensen, Matti Breschel og flere andre danske cykeltalenter har evnerne til at dominere international cykelsport i de kommende år.

Danskere øverst på sejrspodierne i Tour de France, Giro d'Italia og flere af de allerstørste cykelløb. Sådan kan fremtiden meget vel se ud, da en ny dansk generation af ryttere anført af Chris Anker Sørensen og Matti Breschel gennem det seneste år har givet forhåbninger om, at der kan være noget stort i vente for dansk cykelsport.

Team Saxo Banks holdejer Bjarne Riis ser en stor fremtid for flere danskere.

- Der er en generation på vej, som forhåbentlig kan vinde cykelløb. Der er ingen tvivl om, at de kommer til at køre stærkt og lave gode resultater, siger Bjarne Riis til Ritzaus Bureau:

- Men om de vinder det hele, det skal jeg ikke kunne sige.

Både Chris Anker Sørensen og Matti Breschel har allerede leveret topresultater i etapeløbene Dauphiné Libéré og Vuelta a España samt VM, og endnu flere danskere er på vej til at gøre de to selskab. I sine første fire måneder hos Team Saxo Bank har 24-årige Jakob Fuglsang blandt andre demonstreret, at han har evnerne til at konkurrere med de allerbedste.

- Jakob Fuglsang er stadigvæk grøn. Sidste år kørte han 15 løb på et lavere niveau, men i år kører han løb mod de allerbedste i verden og gør det godt. Det viser, at der er noget at bygge på, så når han efter i år har fået bygget et fundament, så tror jeg, at vi ser et godt niveau, siger Bjarne Riis.

Holdejeren har i øjeblikket tilknyttet 12 danskere på Team Saxo Bank, men flere kan meget vel være på vej. For eksempel 20-årige Rasmus Guldhammer, der i forrige uge vandt U23-udgaven af Liége-Bastogne-Liége.

- Der er absolut nogle, der presser sig på, fastslår Riis.

- Jeg får mange henvendelser fra managere, som vil have ryttere ind på vores hold. Jeg siger mange gange; hvorfor skal jeg tage ham? Så kan jeg ligeså godt tage en ung dansker, for han er mindst ligeså god. Der er absolut noget at bygge på, og de kommende år bliver utrolig spændende for dansk cykelsport, fortæller holdejeren.

Optimismen deles af rytterne selv. Chris Anker Sørensen vurderer, at den øjeblikkelige styrke hos de danske talenter skyldes en tidlig professionalisering på talenthold som Capinordic og Team Designa Køkken.

- Vi, der er kommet ind på Team Saxo Bank de senere år, er godt forberedt takket være den talentudvikling, der har været. Allerede som juniorer havde vi en professionel tilgang til cykling. Der har tidligere været eksempler på ryttere, som er kommet ind på holdet, men som er røget ud igen efter to år, men vi, der kommer ind nu, slår til, fortæller Chris Anker Sørensen.

- Der er en enorm stor talentgruppe i dansk cykling i øjeblikket med mig selv, Matti, Fuglsang, der er ved at træde sig op, Kasper Klostergaard og Anders Lund. Vi har også Rasmus Guldhammer på vej, og Niki Østergaard, så vi har en stor talentgruppe, og jeg tror på, at vi går en god fremtid i møde. Allerede sidste år var der en del store resultater, forklarer han.

Netop 24-årige Chris Anker Sørensen har efterladt et stort indtryk hos veteranen Nicki Sørensen, der kalder Chris Anker Sørensen og Matti Breschel for topryttere. Nicki Sørensen har den seneste uge været tæt på Chris Anker Sørensen i forbindelse med de tre forårsklassikere Amstel Gold Race, Fléche Wallonne og Liége-Bastogne-Liége.

- Han er allerede en rytter på topniveau, og det kan måske ikke ses på hans resultater, men vi, der kører med ham, kan se, at han har et højt niveau. Han er ikke rytteren, der sidder og gemmer sig nede bagved. Han kører løbene på den hårde måde og blander sig oppe foran, fortæller Nicki Sørensen, der spår Chris Anker Sørensen et gennembrud i sommerens Tour de France.

- Jo varmere det er, jo bedre bliver han. Og jo flere bjerge der er, jo bedre bliver Chris, og så kan man jo ikke lade være med at tænke på Tour de France. Uden at lægge pres på ham, så kan jeg se muligheden for en kæmpe Tour for Chris allerede i år. Han kan afslutte rimelig godt, og så har han en sejhed, han kan blive ved og ved og er uknækkelig på nær, når det regner eller er koldt. Jeg tænker ikke på, at han skal køre i top-tre, men jeg tror på, at han kan få en fremtrædende rolle, fortæller Nicki Sørensen.

Forud for den igangværende sæson indgik Team Saxo Bank også kontrakt med de to verdensmestre i banecykling, Michael Mørkøv og Alex Rasmussen, hvor især sidstnævnte spås gode muligheder for på et tidspunkt at blive en sprinter på internationalt niveau.

Gyldne tider på vej for dansk cykling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce