Guldglansen er blevet mat

Foto: PolFoto

Guldglansen er blevet mat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forventningerne var inden OL tårnhøje til de danske europamestre i herrehåndbold. Både spillere og trænere har ikke lagt skjul på, at de er kommet til Beijing for at tage medalje - og helst en af guld. Men efter søndagens åbningskamp mod Egypten, som Danmark spillede uafgjort 23-23 mod, er gulddrømmene nok sat lidt på standby.

For lad gå med at sætte point til mod de afrikanske mestre. Langt værre var det, at spillet ikke fungerede, og at holdet mistede en af sine mest værdifulde spillere kort inden kampen, da stregspiller Michael Knudsen måtte køres på jo hospitalet med en blindtarmsbetændelse. Et alvorligt slag for holdet, hvis træner nu nedtoner forventningerne. Han mener ikke længere, at holdet er blandt de fire bedste i turneringen.

- Jeg har svært ved at se os i det felt nu. Vi er nok nærmere nede i næste lag, sagde Wilbek efter kampen, hvor det kneb alvorligt i angrebsspillet for danskerne.

Om det var Michael Knudsens fravær eller egypternes offensive forsvar, der var årsagen, er svært at sige, men 23 mål er langt under standard, og der var vel at mærke ikke et eneste af dem, der blev sat ind fra stregen.

Forskel på stregspillere
Derfor er der en hel del at tage fat på i den ene træning, som holdet har inden opgøret mod Korea tirsdag. Først og fremmest skal Jesper Nøddesbo integreres bedre. For der er forskel på Nøddesbos og Knudsens spillestil.

- Knudsen er god til at modtage bolden i løb, mens jeg hellere vil have den i det fire rum eller i luften. Det skal holdkammeraterne nok lige vænne sig til, sagde Barcelona-spilleren, der er vant til at stå lidt i skyggen af Michael Knudsen på landsholdet og derfor sjældent får meget mere end 20-25 minutters spilletid.

Skader kan afgøre OL
Michael Knudsens OL-exit betyder, at stortalentet Mikkel Hansen nu indlemmes i truppen. Den kommende Barcelona-spiller har hidtil kun stået som reserve på holdkortet. Det giver holdet nogle andre muligheder rent angrebsmæssigt, men det giver også landstræneren anledning til endnu en gang at harcelere over det olympiske håndboldreglement, der ikke tillader et hold at indsætte mere end den ene reserve, der er anmeldt ved turneringsstart.

- Det er fuldstændigt tåbeligt, at vi ikke må hente en stregspiller ind som Torsten Laen, når det nu er på den position, vi mangler en mand. Jeg forudså, at turneringen kunne blive afgjort på sygdom og skader. Og nu har vi allerede mistet Michael Knudsen, mens Kroatien må undvære Ivano Balic. Så det kan meget vel komme til at holde stik, lyder det fra en landstræner, der altså har fået noget at tænke over.

Og han har kun indtil tirsdag middag dansk tid til at finde en løsning på holdets problemer. Ellers kan guldglansen godt gå hen og blive endnu mere mat.

Guldglansen er blevet mat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce