Guldfireren vil leve op til sit navn


Guldfireren vil leve op til sit navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om besætningen tæller roere, der tilsammen har masser international erfaring, er der alligevel tale om debut, når den danske letvægtsfirer skal ro sit indledende heat ved OL i Beijing søndag formiddag dansk tid.

For rent faktisk har Thomas Ebert, Eskild Ebbesen, Mads Kruse-Andersen og Morten Jørgensen aldrig roet konkurrence sammen. En sidsteøjebliksrokering, hvor Morten Jørgensen for en god måneds tid siden erstattede Bo Brask Helleberg, har betydet, at OL-besætningen har haft meget kort tid til at ro sammen i, og det hele er foregået under træning, ikke i konkurrence. Det har dog ikke ødelagt optimismen i båden.

- Hver især har vi det, der skal til for at konkurrere med de bedste, og for første gang i to år har vi efter min mening et niveau, som er rigtigt godt. Udfordringen bliver at være helt klar, når det gælder, siger Eskild Ebbesen, der deltager ved sine fjerde olympiske lege og altid har været en del af besætningen.
Også Thomas Ebert har OL-erfaring. Han var med både i Atlanta og Athen, og han sammenligner optakten til Beijing med den for fire år siden, hvor den danske båd bøvlede med en række problemer og udskiftninger. Dengang lykkedes det alligevel at vinde guld, og det samme kan ske igen, mener Ebert.

- Vi ror lige så godt under træningen, som vi gjorde for fire år siden. Og nøjagtigt som dengang har vi i Morten fået en mere kraftbetonet roer ind i stedet for en tekniker, og det kan måske være med til at give det afgørende skub, nøjagtigt som det skete i 2004, mener Thomas Ebert.

Han er klar over, at guldfirerens svingende resultater i denne sæson - hvor det blandt andet kiksede at kvalificere sig til finalen i en af World Cup-regattaerne - har slidt på bådens navn og rygte. Planen er derfor at fyre et benhårdt indledende heat af for at indgyde ny respekt - og måske også en smule frygt - i modstanderne, men også for at hente vigtig konkurrenceerfaring.
- Vi ved jo ikke endnu, hvordan vi reagerer under pres, for det har vi ikke rigtigt prøvet. Under træningen har vi ligget og roet mod dobbeltsculleren for at simulere konkurrence, men det bliver aldrig helt det samme, siger Thomas Ebert.

Danmark ror i sit indledende heat, der er programsat til klokken 10.10 dansk tid, mod Canada, Italien og USA. De tre bedste går videre til semifinalen, mens nummer fire må ud i et opsamlingsheat.

Guldfireren vil leve op til sit navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce